Halter boy kısaltır mı?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Boy uzamasını etkiler mi halter kaldırmak? Halter dediğim şu an 2.5kg dambıllar yapıyorum bu zamanla 10kg olacak haltere geçeceğim. Yaşım 17 ve normalde boyum uzayacaktı ama spor yapmadığımdan uzamadı sanırım, bende kkkendimce bir hedefim var vücutta onu yapmak istiyorum ama babam halterin boyumun uzamasını etkileyeceği için almamıda yapmamıda istemiyor. Ama benim de bir fiziğe girmem lazım, 2.5kg dambıl ile ne kadar ilerleyebilirim ki? Yaş 17 boy 170.

Boy uzamasını etkiler mi halter kaldırmak? Halter dediğim şu an 2.5kg dambıllar yapıyorum bu zamanla 10kg olacak haltere geçeceğim. Yaşım 17 ve normalde boyum uzayacaktı ama spor yapmadığımdan uzamadı sanırım, bende kkkendimce bir hedefim var vücutta onu yapmak istiyorum ama babam halterin boyumun uzamasını etkileyeceği için almamıda yapmamıda istemiyor. Ama benim de bir fiziğe girmem lazım, 2.5kg dambıl ile ne kadar ilerleyebilirim ki? Yaş 17 boy 170.

Alakası yok hocam tamamen genetik ve yeterli beslenme boyunuz yanlış bilmiyorsam 24'e kadar uzamaya devam edebilir.(bazı hareketler hariç )

Alakası yok hocam tamamen genetik ve yeterli beslenme boyunuz yanlış bilmiyorsam 24'e kadar uzamaya devam edebilir.(bazı hareketler hariç )
Babama bunu nasıl inandıracağım bilmiyorum. Doktorlar uzamasına engel değil çok ağır yapmadıktan sonra desem belkki işe yarar.

Hocam biraz arttır 2.5kg ile hiç gelişilmez ya ben 12 yaşında ilk kullandığım dambıl 5kg idi. Haltere geçmek yerine bence ağır dambıl kullan, daha iyi olur senin için. Özellikle row,curl veya press hareketleri için daha iyi hissedeceğini düşünüyorum ki bende ve birçok arkadaşımda öyle olmuştu.

Başarılar diliyorum hocam ayrıca şey sormak istiyorum ayıp olmazsa kilo mu almak istiyorsunuz vermek mi?
Hocam bende göbek var 65 kiloyum ama inceyim. Evde yürüme bandı olduğu için yürüme bandında kilo verip bacaklarımı güçlendirip aynı anda yağlarımı veeya kilolarımı kasa çevirmek istiyorum. Şimdilik hedefim sağlıklı şekide 60a inip 70e güzel bir fizikle çıkmak. 58 kilo dambıl ve halter seti alacağım trendyoldan ve yavaş yavaş yükseleceğim. Şuan 2.5 kg yapıyorum ve bazı tutuşlarda 5 yapabilirim, zamanla artacak bu tabii daha başlayallı 4 gün oldu.

Halter etkiler normal fitness etkilemez.
Halter nasıl etkiler? Hangi hamleler etkiler?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı