Halter boy kısaltır mı?

Hocam biraz arttır 2.5kg ile hiç gelişilmez ya ben 12 yaşında ilk kullandığım dambıl 5kg idi. Haltere geçmek yerine bence ağır dambıl kullan, daha iyi olur senin için. Özellikle row,curl veya press hareketleri için daha iyi hissedeceğini düşünüyorum ki bende ve birçok arkadaşımda öyle olmuştu.
Hocam ben bayağı güçsüzdüm başlangıçta 2.5kg az biliyorum ama hem ailemi yapabileceğimi göstermek için hemde ritme alışmak için bunla başladım. Zamanla 5 olacak 7.5 olacak artacak diye umuyorum. Haltere geçmeyi düşünmüyorum. Önce 7.5kg dambılı güzelce kaldırmayı sonra saf halter sapından başlayıp yavaşça kilo ekleyip ilerlemeyi düşünüyorum. Tabi deneyimsizim bu dediklerimi yarın değiştirmiş olabilirim bol bol video izliyorum.

@WolreaG Hepsi etkiler ağır kilolara girmeye çalışıcan sonuçta boy kısaltmaz ama eklemlerine zarar vereceği için uzamanı etkiler.
Hocam ben en fazla 10 kg ye girerim hadi 20 olsun oda 1-2 yıl sonra sanırım? O zamana boy uzaması durur zaten. Durmaz ise de yapacak birşey yok kader buymuş.

@WolreaG Kardeşim sen 10 kiloluk neyin halterini yapacaksın o halterlik değil zaten. 😅 Sorun olmaz merak etme.
Hocam heh rahatladım. Biraz aşşağılanmış gibi olsamda olmadım. :D Öye çok kasmayacağım düzgün bir vücut yapayım karın kasım olsun yeter. Zaten daha ağır kilolara gireceğimde yaşım 20-21 olur o zamana boy uzaması durur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı