Sabahtan beri boğazımı yırttım açıklamak için, buyurun açıklama.
Bana Ak trol diyen arkadaşlara da selam olsun.
Abi niye anlamıyorsun? Bak ne demiş?
“Ve Kızılay yetkilileri bana “bu toplanan paralarla hammadde ve kumaş satın alınıp tekrar Çadır üretilip vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılıyor” dediler. Bilginize. Tüm süreç böyle yaşandı.”
Kızılay zaten bağış alıyor mu? Alıyor.
Neden alıyor bu bağışı? Çadır üretsin de afet durumunda halka versin diye.
Madem normalde çadırları ücretsiz dağıtıyor, niye Ahbap’a ücretsiz vermemiş de satmış?
Bu yapılan ne oluyor biliyor musun? Kızılay, dolaylı yoldan normalde ücretsiz olarak dağıtacağı çadırı, Ahbap’a satmış, dolayısıyla Ahbap’a yapılan yardımlara el koymuş oluyor.
Anlatabildim mi?
Millet Ahbap’a güvendiği için oraya bağış yapmayı tercih ediyor. Kızılay ise normalde ücretsiz dağıttığını iddia ettiği çadırı Ahbap’a satıp o bağış paralarını kendine alıyor. Ahbap’ı başka şeylere harcayabileceği bağış parasını, kendisinden çadır satın almak için harcamak “zorunda bırakıyor”. Oysa Kızılay dese ki “Biz bu çadırları ücretsiz gönderdik bile, siz o parayı başka konularda yardım etmeye harcayın” işte o zaman iyi niyet o olur.
Madem Kızılay çadır üretip ücretsiz dağıtıyor zaten, neden stoğunda hala çadır var depremin bilmem kaçıncı günü? Neden çoktan deprem bölgesine gönderilmemişti de Ahbap satın almasa stokta bekliyordu o çadırlar?
Deprem sonrası kaç gün geçmişken Kızılay’ın stoğunda satılmak üzere bekleyen çadır O LA MAZ. Olmamalı. Kızılay o çadırları zaten çoktan göndermiş olmalı. “Maliyeti şu kadar, çadır bütçenizden bize verin hemen çadır üretip onları da gönderelim” der pozisyonda olmalı Kızılay.