Haluk Levent çadır açıklaması

Mesela fiyat vermişsiniz. Ne haluk leventin ne de Ahbap'ın yaptığı paylaşımlardan ben bir fiyat bilgisi görmedim. Görmediğimden dolayı maliyetine satıldı savı çürütülmedi gözümde. Eğer varsa paylaşın resmi bir kanıtı.
Bakın bu güzel bir nokta. Haberlerde geçen 46 milyon TL ücrete dair net bir kanıt var mı bakmak lazım.

Yine de bu çadırların ta 10 Şubat’ta gönderildiği gerçeğini ve eleştirisini değiştirmez.

lakin bedelsiz verilmesi yine kulağa mantıklı ve sürdürülebilir gelmiyor.
Bunu ben demiyorum ki zaten bizzat Kızılay başkanı diyor. “Biz zaten normalde ücretsiz veriyoruz” diye. Demek ki mantıklı ve sürdürülebilir bir şey? Kızılay’ın zaten aldığı milyonlarca liralık bağışlar var ücretsiz çadır dağıtsın diye. Ahbap’ın parasına muhtaç değiller niye Ahbap’tan para almak yerine kendileri ücretsiz göndermedi madem zaten öyle yapıyorlardı, onu soruyor insanlar. Yapılan şey Kızılay’ın kendi bağışları yerine Ahbap’ın bağışlarını harcaması. Kendi bağışınızı harcayın diye tepki gösteriyor insanlar.

Son düzenleme:
Bu benim bildiğim şu anda Kızılayın dağıtmakta olduğu, planları dahilindeki çadırlar için geçerli söz çünkü Kızılay zaten yerli yabancı stklara çadır satıyormuş.
Hayır, Ahbap'tan 2000 çadır maliyeti aldık, o maliyetle tekrar 2000 çadır üretip ücretsiz göndereceğiz dedi direkt.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Kızılay Çadır&Tekstil AŞ’de @Ahbap derneğinden aldığı kaynağı çadır hammadde tedariği için ayırmış ve üretilecek çadırları da Kızılay aracılığı ile ücretsiz olarak depremzedelerin istifadesi için planlamıştır."

Afet durumunda bırakın birkaç günü, birkaç saatlik gecikme bile kritiktir. Madem Kızılay Ahbap'tan aldığı parayla aynı sayıda çadır üretip yine gönderecek, en başta elindekini neden göndermedi de 4 gün çoktan bölgede olabilecek 2000 çadır bölgede değildi? Kızılay'ın şimdi tekrar 2000 çadır üretip göndermesiyle, ilk etapta zaten o çadırları göndermesinin bütçe açısından hiçbir farkı yok. Demek ki mantıksız veya sürdürülemez değil.

Mesela bu haber direkt Türk Eczacılar Derneği başkanının Kızılay'dan tanesi 140.000 TL'ye çadır satın aldıklarını söylediğini bildiriyor. Haber veya TEB Başkanı yalancı değilse, bir çadır için 140.000 TL nedir?

"Sozcu.com.tr’ye konuşan TEB Başkanı Arman Üney, tanesi yaklaşık 140 bin TL fiyatla 76 metrekare büyüklüğünde 5 adet çadırı Kızılay’dan satın aldıklarını söyledi.

Üney, bu alım için ödemeyi Kızılay’ın bir iştiraki olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.’ye yaptıklarını belirtti.

Depremin ilk günü, TEB’e ait bir tır eczaneyi Kahramanmaraş’a gönderdiklerini ancak yıkımın büyüklüğü nedeniyle bölgede sahra eczane kurmak üzere hemen çadır ve konteyner arayışına girdiklerini belirten Üney, yeterli konteyner ve çadır bulmakta zorlandıklarını, bunun üzerine Kızılay ile temas kurduklarını belirtti.

7 Şubat’ta Kızılay ile iletişime geçtiklerini belirten Üney, ödemenin ardından 8 Şubat’ta çadırları teslim aldıklarını söyledi."

Ahbap'ın ödediği söylenen 46 Milyon için bir fatura vs bulamadım, ancak ortada iddia buyken Ahbap da Kızılay da "Evet çadır gönderdik para aldık" diye onayladılar, hiçbiri "46 milyon yanlış, o kadar para verilmedi" diye yalanlamadı. Ahbap denetim kurulu raporu yayınlandığında net bir şekilde cevabı bulunabilir ne kadar ücret ödendiği yönünde. Bana kalırsa 46 Milyon TL bilgisi yanlış olsaydı, iki taraftan biri yalanlardı.

Haberlerde geçen 46 milyon TL ücrete dair net bir kanıt var mı bakmak lazım.
Haberler, haber siteleri maalesef ki kan emici misali çoktan reyting ve siyasi çıkarlar uğruna varı yok yoku var yapmaya başladı. Bu tip durumlarda kesinlikle kanıtı olmayan hiçbir habere inanmamak gerek, dezenformasyon deprem kadar tehlikeli, sonradan özür dilemek telafi etmiyor. Oktay kaynarca vb. olaylarda olduğu gibi. Bunlar hep birlik algısını bozacak şeyler. Kanıtsız olan hiçbir şeye inanmamak lazım. Açıklama kimden gelirse gelsin.

“Biz zaten normalde ücretsiz veriyoruz

Bu açıklamasından anladığım benim şu oldu biraz daha detayına inince. Kızılay Çadır adlı şirketten kızılay kendisi de ücret dahilinde çadır temin edip vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor. Nitekim yaptıkları bence yine de yanlış değil. Bu tip tesislerin üretmesi için para şart. Kızılaya yapılan bağışlarla da üretim yapılır, Ahbap'dan alınanla da. Nitekim 2000 küsür çadır zaten ihtiyacı tamamen kapatmayacağından mecbur üretmek zorundalar. Kendilerine alma gibi bir durum olmayacaktır. Her ne kadar kızılay iştiraki de olsa ortada bir firma var. Geleceğe dönük plan yapmak lazım. Hammadde üreticileri de deprem oldu diye sürekli ücretsiz tedarik sağlamayacak neticede.

Ücretsiz gönderilmeliydi diyenlerin bakış açısı kadar dar bir bakış açısı görmedim ben. Öncelikle 2500 çadırla iş çözülmüyor daha binlercesi lazım, üretim için para lazım kızılaya yardım yapılıyor zaten diyorsunuz da o yardımlar da çeşitli yollarla ulaştırılıyor. O açıdan bakacak olursak Ahbap'da bağış aldı ne için çadır vs. alması için. Ahbapa ücretsiz verilse bu sefer o para ne olacaktı? Boş tartışmalar bunlar. Ahbapa ücretsiz verilse kızılaydan ek 2500 çadır parası çıkmış olacaktı, para yeterli gelmediğinde de onca parayı ne yaptınız denecekti. Sahada olmayanların gerçekten yorum yapmaması gereken konular bunlar. Ama her şeyden öncesi boş tartışmadan öte değil.
Kızılay'ın yapısını, nasıl yardım topladığını, kimlerin eline geçtiğini, ticari faaliyetler arasındaki nakit akışını falan geçtim, derneklere para aktarımı nasıl oluyor arkadaş?
Yobaz vakıflara para var da üretime neden yok?

Üstelik kamu hizmetine kaynak neden devlet değil de STK olsun?

Ücretsiz gönderilmeliydi diyenlerin bakış açısı kadar dar bir bakış açısı görmedim ben. Öncelikle 2500 çadırla iş çözülmüyor daha binlercesi lazım, üretim için para lazım kızılaya yardım yapılıyor zaten diyorsunuz da o yardımlar da çeşitli yollarla ulaştırılıyor. O açıdan bakacak olursak Ahbap'da bağış aldı ne için çadır vs. alması için. Ahbapa ücretsiz verilse bu sefer o para ne olacaktı? Boş tartışmalar bunlar. Ahbapa ücretsiz verilse kızılaydan ek 2500 çadır parası çıkmış olacaktı, para yeterli gelmediğinde de onca parayı ne yaptınız denecekti. Sahada olmayanların gerçekten yorum yapmaması gereken konular bunlar. Ama her şeyden öncesi boş tartışmadan öte değil.
Asırlardır Kızılaya halk elinden ne gelirse yardım yaptı karşılığını da her seferinde aldı ticari işlere 99 depreminde başlamadı hem o zamanlar da ahbap diye bir yardım kuruluşu da yoktu ee o zaman çadırları bedava dağıtmadı mı ? Dağıttı sizin bu bakış açınız da zaten ülkemiz de yardım kuruluşlarını ticarete alet etme çabasını güdüyor. Kızılayın itibarını düşünselerdi ve düşünseydiniz bu söylemleri hiç söylemezdiniz lan koskoca Kızılayı ulusal yardım kuruluşlarından çıkarılması isteniyor. O kaskafanız bunu anlaması lazım Milli Mücadele de Kızılay parayla mı yardım yaptı ? HAYIR. Sizin bu söyledikleriniz de kapitalistliğin milliyetçiliğin önüne geçtiğini gösteriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı