Hama Priz vs Tunçmatik Priz

RedComandante

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2014
Mesajlar
293
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi akşamlar.

Yaklaşık 3 seneden beri Hama marka 6'lı Akım Korumalı priz kullanıyorum, bugün eve yeni Tunçmatik 5'li priz alındı. Hama alman malı olduğu için çok fazla kullanıcı yorumu yok, sizce Hama prizi kullanmaya devam etmeli miyim yoksa Tunçmatik priz mi önerirsiniz ? Son olarak Hama 375 joule koruma sağlarken bu rakam Tunçmatik prizde ise 1050 joule kadar çıkıyor, görebildiğim tek fark bu.

Hama: Hama 137311 6'lı Akım Korumalı Priz 2M Fiyatları ve Özellikleri
Tunçmatik: Tunçmatik Tsk6136 Powersurge 5 Priz 1050 Joule Enerji Koruma Fiyatları ve Özellikleri
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tunçmatik marka olarak priz kullanmadım ama uzun sayılabilecek süredir UPS modellerinden birini kullanıyorum. Bir sıkıntı çıkarmadı bu zamana kadar marka kaygınız varsa.
 
Hocam, akım korumalı prizi eğer bu çoklu prizlerine oldukça fazla alıcı cihaz bağlıyorsanız tunçmatiği kullanmanızı öneririm, çünkü tunçmatik 1050 joule'un watt karşılığı olarak daha fazla amper çeken alıcı cihazlarla (daha yüksek watt değerlerinde) daha güvenle bağlanabilir. Joule değeri yüksek olanın akım koruması her zaman daha güvenlidir, yani daha yüksek watt çeken cihazlarla büyük watt toplamıyla bu prizlerle çalışılıyorsa joule değeri düşük olan akım korumalı prizlerinki daha az güvenli olur, aralarındaki önemli bir fark bu olur. Kolay gelsin.
Her priz için etiket değeri olarak yazan joule değeri her bir priz için ayrı ayrı geçerlidir, ancak her bir akım korumalı prize bağlanan alıcı cihazların joule (watt) değeri bu tek priz için yazılmış etiket değerini (joule) çok fazla geçtiğinde, bu ayrı ayrı (5 veya 6 priz için) akım koruma işlevinin yerine getirilememesi riski pik voltajlar tüm prizleri ayrı etkilediğinde mevcut olur. Bu nedenle akım korumalı prizlerin priz başına olan bu joule (watt) değeri ne kadar yüksek olursa koruma açısından o kadar iyi olur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı