Hamachi ve güvenilirlik

Katılım
30 Mayıs 2016
Mesajlar
22
Herkese iyi akşamlar, biz arkadaşlarla co-op oyun oynamak istedik ancak sunucu açabilmek için modem ayarlarından port açmak gerekiyormuş, bunu hem çok güvenli bulmayıp hem de daha pratik olması açısından Hamachi üzerinden oynamak istedik ancak ben en son 2012 yılında Minecraft oynarken Hamachi kullanmıştım. Şimdi baktığımda ise kayıt olma zorunluluğu falan gelmiş, kayıt oldum ancak açıkçası çok anlayamadım, Hamachi ağını kuran host internet sitesinden ağa katılanların ne tür bilgilerini görebilir? Hamachi'nin sitesinden giriş yapıp host olduğum ağıma baktığımda bir şeyler vardı ancak çok da anlayamadım. Ağdaki herhangi birinden başka birine herhangi bir sızma olabilir mi? Eğer birimizde virüs varsa istemli veya istemsiz diğerlerine de bulaşır mı? Ağ hostu'nun bizim dosyalarımıza veya bilgilerimize erişme gibi bir imkanı var mı, sonuçta aynı ağda olacağız?
 
Zero Tier One var, hem hamachiden daha iyi hem de kişi sınırı var mı bilmiyorum ücretsiz hamachide 5 kişi sınır var.
Erişim işine gelirsek bu tür programlarda dikkatli olmak lazım mesela ben bir kere hamachi üzerinden arkadaşın pc sini kontrol etmiştim. Bilgisayar ağ ayarlarınızı ve uzaktan erişim, dosya paylaşımı vb. program ayarlarınızı buna göre yapın.

Ya da port yönlendirin. Bir kere yönlendireceksiniz olacak bitecek.
 
Onların ağına dahil olursunuz. Bir nevi VPN yapısı.. Host olan kendi ağını sizelere açıyor. Sizler de onun ağına dahil olup beraber oynuyorsunuz.

Riskleri elbette var, güvenmediğiniz insanlarla beraber oynamayın ve ağlarına girmeyin. Güvendiğiniz kimselerde de bu tarz mevzuları zaten kafanıza takmanıza gerek kalmaz :)
 

Geri
Yukarı