Hamamböceği fobisi nasıl yenilir?

Reasyy

Hectopat
Daha fazla  
Çocukluğumdan beri hamamböceklerinden korkarım. İnsanlar onları nasıl cesurca ezebiliyor anlayamıyorum. Sabah evime girerken apartmanda 5-6 tane ölü taklidi yapan hamamböceği gördüm mbappé'den daha hızlı depar atmışımdır. Bu hayvanın fobisini nasıl yenebilirim?

Çocukluğumdan beri hamamböceklerinden korkarım. İnsanlar onları nasıl cesurca ezebiliyor anlayamıyorum. Sabah evime girerken apartmanda 5-6 tane ölü taklidi yapan hamamböceği gördüm mbappé'den daha hızlı depar atmışımdır. Bu hayvanın fobisini nasıl yenebilirim?

Zor iğrenç bir hayvan.

Bence bir fobiyi yenmenin en basit yolü üzerine gitmektir bir hamam böceği seni öldürmez ki dokunmana gerek te yok ölü taklidi yapan hamamböceğinin yanına git ve bekle sen ondan kaçmazsan o senden kaçacak bu birçok hayvanda böyle ilerler korksanda üstüne gitmen gerek.

Bence bir fobiyi yenmenin en basit yolü üzerine gitmektir bir hamam böceği seni öldürmez ki dokunmana gerek te yok ölü taklidi yapan hamamböceğinin yanına git ve bekle sen ondan kaçmazsan o senden kaçacak bu birçok hayvanda böyle ilerler korksanda üstüne gitmen gerek.
Keşke dediğin kadar basit olsa.

Keşke dediğin kadar basit olsa.

Sana kendi hayatımdan örnek vereyim köpekler. Bu ülkedeki bütün köpeklerden çok korkardım hatta köpeğin olduğu kaldırımdan dahi geçemezdim ancak bir gün evcil köpek vardı sahibi ısırmaz demişti ve bende elim titrese dahi sevmiştim kafasına dokunup ve o günden sonra ne köpekten korkmaya başladım ne farklı bir hayvandan dediğim gibi bir şeyleri başarmak için üstüne gitmek lazım her konuda böyle eğitim hayatında bile böyle.

Sana kendi hayatımdan örnek vereyim köpekler. Bu ülkedeki bütün köpeklerden çok korkardım hatta köpeğin olduğu kaldırımdan dahi geçemezdim ancak bir gün evcil köpek vardı sahibi ısırmaz demişti ve bende elim titrese dahi sevmiştim kafasına dokunup ve o günden sonra ne köpekten korkmaya başladım ne farklı bir hayvandan dediğim gibi bir şeyleri başarmak için üstüne gitmek lazım her konuda böyle eğitim hayatında bile böyle.

Ama farklı canlılar birisi eklembacaklılar hızlı ve uçabilen hayvanlar

Yani demek istediğim bunlardan kaçış yok nerede olursan ol oradalar köpekler de öyledir fakat köpeklerden öyle korkulacak bir şey yok bu hayvanın gözü yok sadece anteni var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama farklı canlılar birisi eklembacaklılar hızlı ve uçabilen hayvanlar.

Mesela gerçekten bu konu senin için çok ciddiyse internetten hamam böceği fotoğraflarına bakabilirsin fotoğrafa bile bakamıyorsan yavaş yavaş başla mesela çizgi film izle Roboroach'dı sanırım 1 bölümünü izle, nefesini kontrol et kendini sıkma.

İğrenç hayvan hocam bir kere öldürdüm yüzüme sıçradı sıvı gibi bir şey.

Ama farklı canlılar birisi eklembacaklılar hızlı ve uçabilen hayvanlar.

Yani demek istediğim bunlardan kaçış yok nerede olursan ol oradalar köpeklerde öyledir fakat köpeklerden öyle korkulacak bir şey yok bu hayvanın gözü yok sadece anteni var.

Üzerine gitmezseniz sonsuza kadar o korku öyle kalır.

İğrenç hayvan hocam bir kere öldürdüm yüzüme sıçradı sıvı gibi bir şey.

Böyle yazarak adamı daha da çok korkutuyorsunuz.

Hamam böceklerinden iğrenmeyen insan yoktur zaten öldürmek konusunda ona bakarken detaylarına hareket edişine fazla odaklanmaya çalışma incelemeye çalışırsan daha çok iğrenirsin. Mesafeni koru yeter hareket etmesini yavaşlatmak için gideceği yola veya kendisine su atabilirsin şahsen ben böyle yaparım. Uçan veya zıplayan hamamböceği ben Türkiye'de görmedim hızlılar ama uçamazlar ev hamam böcekleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı