Değil, hatta çok tekrarlı setler yapmak dayanıklılığınızı arttıracaktır. Ancak kas gelişimi açısından ekstra bir faydası yok. Önemli olan tükenişe yakın setler yapmak ya da direkt olarak tükenişe gitmek.
Hammer curlde ağırlık arttırmak zor sanırım ben 12.5 kiloda ilk sette 10-12 yapıyorumda 2 ve 3’te 7-8 çıkıyor bazen 10kg düşüyorum aşırı izole bi hareket 1 yıldır spor yapan adam bile 15-17.5kg yeni yeni yapıyordu tabikide beslenmeyle bünyeyle alakalı.
Değil, hatta çok tekrarlı setler yapmak dayanıklılığınızı arttıracaktır. Ancak kas gelişimi açısından ekstra bir faydası yok. Önemli olan tükenişe yakın setler yapmak ya da direkt olarak tükenişe gitmek.
Minimum ve maksimum kaç tekrar yapmam gerekir hipertrofi için?
Ona göre 5alicam
Sanirsam 20nin faydasi yok yani şöyle yok kas yapısı gelismiyor strenghim(dayaniklilik) artiyor
Minimum ve maksimum kaç tekrar yapmam gerekir hipertrofi için?
Ona göre 5alicam
Sanirsam 20nin faydasi yok yani şöyle yok kas yapısı gelismiyor strenghim(dayaniklilik) artiyor
Belirli bir ağırlıkta en fazla 7 8 yapmanız lazım. Örneğin 5kg ile 7 8 tekrar yapabiliyorsunuz. 5 kg ile 12 15 tekrar rahat yapana kadar ağırlık geliştirmemeniz gerekiyor. Benim bildiğim bu şekilde hocam. Birde ben zamanında 5kg dumbell almıştım onda 40 yapıyordum nizami şekilde şuan 10kg ile 15 17 yapıyorum. Çok tekrar kas yapmaz. 20 nin üstüne çıkma (yağ yakmak istiyorsan tekrar sayısı artabilir).