Çok tekrar zararli mi simdi?
Hammer curlde ağırlık arttırmak zor sanırım ben 12.5 kiloda ilk sette 10-12 yapıyorumda 2 ve 3’te 7-8 çıkıyor bazen 10kg düşüyorum aşırı izole bi hareket 1 yıldır spor yapan adam bile 15-17.5kg yeni yeni yapıyordu tabikide beslenmeyle bünyeyle alakalı.Çok yüksek tekrarlar hocam 12'nin üstüne çıkmaya gerek yok hiç. 8-10 tekrarda zorlandığınız bir ağırlık seçin
mesela 15kg dumbell ile 7 8 tekrar yapsam daha mi iyi olurDeğil, hatta çok tekrarlı setler yapmak dayanıklılığınızı arttıracaktır. Ancak kas gelişimi açısından ekstra bir faydası yok. Önemli olan tükenişe yakın setler yapmak ya da direkt olarak tükenişe gitmek.
7-8 tekrarda tükeniyorsan evet o 7-8'i 10-12'ye çıkarıp sonra yine ağırlık arttıracaksınmesela 15kg dumbell ile 7 8 tekrar yapsam daha mi iyi olur
Boy 1.74 kilo 75 sirt ve omuz kaslarim cok gucsuz. 3 4 ayda tas gibi olursun dediginiz bir hareket var mı hocam.
Çok tekrar zararli mi simdi?
7-8 tekrarda tükeniyorsan evet o 7-8'i 10-12'ye çıkarıp sonra yine ağırlık arttıracaksın.
Öyle sihirli bir hareket yok maalesef. Zararlı değil ama gerekli değil.
Naptiniz hocamTeşekkürler hocam akşam ideal ağırlığıma karar vereceğim ve dediğiniz gibi yapacağım.
Hocam ben 2kg ile hammer curl yapiyorum 17 20 arasi tekrar 20yi zorlayarak cikartiyorum kiloyu arttirmam gereklimi şimdi7-8 tekrarda tükeniyorsan evet o 7-8'i 10-12'ye çıkarıp sonra yine ağırlık arttıracaksın
Öyle sihirli bir hareket yok maalesef. Zararlı değil ama gerekli değil.
10kg ile devam edicem şimdilik daha sonra yukseltecegim.Naptiniz hocam
Hocam ben 2kg ile hammer curl yapiyorum 17 20 arasi tekrar 20yi zorlayarak cikartiyorum kiloyu arttirmam gereklimi şimdi
Minimum ve maksimum kaç tekrar yapmam gerekir hipertrofi için?10kg ile devam edicem şimdilik daha sonra yukseltecegim.
2kg ile 20 tekrar yapiyosan 4 yada 5 e geçebilirsin.
Belirli bir ağırlıkta en fazla 7 8 yapmanız lazım. Örneğin 5kg ile 7 8 tekrar yapabiliyorsunuz. 5 kg ile 12 15 tekrar rahat yapana kadar ağırlık geliştirmemeniz gerekiyor. Benim bildiğim bu şekilde hocam. Birde ben zamanında 5kg dumbell almıştım onda 40 yapıyordum nizami şekilde şuan 10kg ile 15 17 yapıyorum. Çok tekrar kas yapmaz. 20 nin üstüne çıkma (yağ yakmak istiyorsan tekrar sayısı artabilir).Minimum ve maksimum kaç tekrar yapmam gerekir hipertrofi için?
Ona göre 5alicam
Sanirsam 20nin faydasi yok yani şöyle yok kas yapısı gelismiyor strenghim(dayaniklilik) artiyor
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.