Hangi 2K monitör alınmalı?

Dün 7899tl olan g5 monitörün fiyatı vatan'da bugün 11742 tl'ye çıkmış. Ordan alma planım iptal oldu.

Msi'ın biraz daha üst modelleri de internette anlık saçma zamlanıyordu niye anlamıyorum.

Samsung sitesinde de stoğu bitmiş modelin. Fırsatçılık yapıyor vatan büyük ihtimalle.

Son düzenleme:
Ben dün kargoya verdim iade için. Yarın teslim edilecek gözüküyor. Bakalım sorun yaşamadan iade edebilecek miyim? Ben arkadaşın aksine direkt değil 1 hafta kullanım sonrası iade oluşturdum. Ama monitörün sadece monitör standı takılan metalini kullanmıştım. Monitörün ayağının falan jelatinini acmamistim bile.
Aynı zamanda yeni aldığımı da yarın teslim alacağım. İade kabul edilmeden yenisini açmayı düşünmüyorum.
Gelişmeleri ben de aktaririm.
İadeye gönderdiğim monitörün iadesi kabul edilmiş. Yeni aldığım monitörü de açtım. 1 adet ölü piksel var. Direkt iade oluşturdum. Bugün yarın kargoya teslim edeceğim. Bu arada yenisini sipariş ettim. Öğrenci indirimi hala devam ediyordu. İlk baktığımda stok yoktu ama sonradan gelmişti. Direkt aldım. İnşallah bu sorunsuz olur

İadeye gönderdiğim monitörün iadesi kabul edilmiş. Yeni aldığım monitörü de açtım. 1 adet ölü piksel var. Direkt iade oluşturdum. Bugün yarın kargoya teslim edeceğim. Bu arada yenisini sipariş ettim. Öğrenci indirimi hala devam ediyordu. İlk baktığımda stok yoktu ama sonradan gelmişti. Direkt aldım. İnşallah bu sorunsuz olur
Benim de yeni sipariş verdiğim odyssey g5 modeli geldi. Ölü piksel yok ama ghosting testinde sadece 45 fps'de ufak bir ghosting var ve ışık sızması testinde sağ alt kısımda biraz var. Samsung shop sitesi bakım altındaymış o yüzden diğer monitörün iadesi ne durumda kontrol edemedim ben. Şimdi gelen monitör kalsın mı kalmasın mı onu düşünüyorum. O ufak kusurlar canımı sıkar mı diye.

İade durumu ile ilgili mail geldi. İadem kabul edilmiş. Bankanın hızına göre 3 gün içinde ücret iadesi gerçekleşecekmiş.

Benim de yeni sipariş verdiğim odyssey g5 modeli geldi. Ölü piksel yok ama ghosting testinde sadece 45 fps'de ufak bir ghosting var ve ışık sızması testinde sağ alt kısımda biraz var. Samsung shop sitesi bakım altındaymış o yüzden diğer monitörün iadesi ne durumda kontrol edemedim ben. Şimdi gelen monitör kalsın mı kalmasın mı onu düşünüyorum. O ufak kusurlar canımı sıkar mı diye.

İade durumu ile ilgili mail geldi. İadem kabul edilmiş. Bankanın hızına göre 3 gün içinde ücret iadesi gerçekleşecekmiş.
Enpara kartımla almıştım iade hemen hesabıma geçti.

Son düzenleme:
IMG_1442.jpeg
IMG_1443.jpeg

Msi g272qpf e2, Samsung g5 g50d ikilemini yaşayanlar için Msi görüntü kalitesi. Köseler oldukça ince ve net bir görüntü kalitesi var amazon üzerinden 8300 gibi bir rakama alınabiliyor olu piksel çıkmadı ndvia g sync desteği var

monitör güzelde g-sync teknolojisinin olmaması lazım chatgptye sordum yok dedi
Merhaba yanılmış o zaman mönitörde var ve güzelde çalışıyor.Tek cekincem diğer mönitörde 350 nit parlaklık vardı bunda 300 nit fakat gece görüş modu var karanlık oyunlarda ışık altında özellikle sorunsuz oynadım önceki mönitörümden (Samsung sr35) çok cekmiştim.

Dostlar yorum yapmak için biraz deneyimlemek istedim ayrıca kişisel görüşümü de daha sağlıklı bir şekilde paylaşmak adına monitörü bu süre boyunca çeşitli testlere tabii tutarak kullandım. İlk olarak yaklaşık 10 gündür aktif bir şekilde bu monitörü kullandığımı belirteyim. Kendi kutusunda Hepsijet ile hasarsız bir şekilde teslim aldım. Daha sonra, sorun yaşayan arkadaşlar olduğu için, bütün poşetleri çok fazla yırtmadan dikkatli bir şekilde açtım. Monitör Smart TV özellikleri de barındırdığı için başta kurulum yapıyorsunuz. O kurulumu bitirdikten sonra bilgisayar ekranına gelmeyi başardım. Öncelikle ölü piksel testi ile başladım. 3-4 kere bu testi yaptıktan sonra 1 tanesi sol alt kısımda, bir tanesi ortanın alt tarafında diğeri ise sağ üst kısımda olmak üzere tam 3 adet ölü piksel tespit ettim. Ortanın alt tarafında olan ölü pikseli normal kullandığım açı ile göremiyorum. Bu sebepten onu daha sonra tespit ettim. Daha sonra ghosting testi yaptım. Monitör ayarlarından tepki süresi ayarını "Standart" yaptım (en iyi tepki süresi ve en az ghosting bu seçenekte oluyor). İncelediğimde ghosting testinde çok çok az bir ghosting gördüm bu da VA panel için gayet iyi bir seviye de diyebilirim. Önceki Asus IPS monitörümden pek bir farkı yok. Hz olarak önceki monitörüm 180 Hz idi bu ise 240 Hz olunca bir fark hissettim ama 60 tan 180 e geçmek gibi bir fark yok tabii ki de. Siyah renk olarak inanılmaz başarılı. En iyi IPS panel yanına bile yaklaşamaz. Diğer renkler ve canlılık için çok güzel olduğunu söyleyebilirim. 2K ve 10 Bit (8 Bit + FRC) olduğu için görüntü performansı olarak çok güzel bir deneyim sunuyor. Smart TV kısmı için yorum yapmam gerekirse bir çok Vestel TV kullandım. Ayrıca Vestel servisinde TV atölye kısmında 3-4 ay çalışmış biri olarak iyi televizyon dediğimiz modellerden bile hızlı bir arayüze sahip. Uygulamaya giriş süreleri olsun videoyu açma süresi olsun gayet hızlı buna emin olabilirsiniz. İnternetten edindiğim bilgiye göre 10W bir hoparlöre sahip ve bu muazzam bir değer. Deneyim olarak söylersem bass olarak baya zayıf fakat televizyonlardan bile çok daha fazla ses veren mükemmel bir hoparlöre sahip. Ses netliği ve yüksekliği bir monitör için çok fazla :) Üzerinde 2 adet USB 3.2 portu da bulunuyor. HDR olayını çok deneyimleyemedim ama güzele benziyor biraz kurcalamam lazım ve "Oyun HDR" yazan bir ayar var onu açamadım büyük ihtimalle HDR desteğine sahip bir oyun yükleyip ona girince bu özellik aktif olacak. Özetle toparlamam gerekirse öğrenci indirimi ile 9779 liraya aldığım Samsung Odyssey G65B monitör beni fazlasıyla memnun etti. Özellik bakamından fiyatına göre çok dolu olması ve istediğim özellikleri fazlasıyla yerine getirmesiyle birlikte benim monitöre puanım 10/8.5. Not olarak ben ölü pikselleri gündelik kullanımda hiçbir şekilde görmediğim için başta iade etmeyi düşünsem de bu süreçte vazgeçerek kullanmaya karar verdim. Çünkü iade ettiğimde daha çok ölü pikselli gelme ihtimali de var ve bu süreçte çok fazla zaman isteyen bir durum. Bu nedenle güncel olarak bu şekilde kullanım sağlıyorum. 2. Not olarak monitörün ayağı çok büyük. Kendi hareket kabiliyeti güzel, bütün hareketleri yapabiliyor ama ayağı cidden çok büyük ve baya bir yer işgal ediyor. ÖNEMLİ NOT ve son olarak Scanline problemi var. Bu problemin ne olduğunu bilene kadar bende fark etmemiştim. Bazı renklerin üzerinde çizgiler meydana geliyor. Tam olarak ne anlama geldiğini internetten bakarak daha net anlarsınız. Fakat bunun bir çözümü var. 240 Hz yerine monitörü 120 Hz yenileme hızına alınca bu sorun gidiyor. Ve bu sorunu dediğim gibi ne olduğunu öğrenene kadar fark etmedim. Şu anda da eğer grafik tasarım alanında okumuyor olsaydım ekrana bu kadar detaylı bakmayacağım için kesin fark etmezdim.

Eki Görüntüle 2439284Eki Görüntüle 2439285
MSI G272QPF E2, Samsung G5 G50D ikilemini yaşayanlar için MSI görüntü kalitesi. Köseler oldukça ince ve net bir görüntü kalitesi var Amazon üzerinden 8300 gibi bir rakama alınabiliyor olu piksel çıkmadı NVIDIA G-SYNC desteği var

Dün Amazon'dan 8300 TL'ye G272QPF E2 modelini aldım ölü piskel falan çıkmaz umarım. Genel olarak memnun musunuz?

Dün Amazon'dan 8300 TL'ye G272QPF E2 modelini aldım ölü piskel falan çıkmaz umarım. Genel olarak memnun musunuz?
Merhaba, mesajınızı sımdı gordum. muhtemelen urununuz gelmıstır ancak yıne de cevap vereyım. Evet memnunum olu pıksel cıkmadı herhangı bır sorunda yasamadım ancak standını sevmedım o yuzden vesa baglantısı aldım cok kaba duruyor eskı monıtorumde kıyaslayınca yıne de asırı saglamdı rahat hareket etmeyı saglıyordu ama vesa baglantı kucuk masama daha ıyı uydu.Onun harıcınde oyun da oynuyorum gayet akıcı bır deneyım sunuyor ben de 8400 e aldım.En son trendyolda samsung g5 g50d modelı 6600 e dusmustu bır aklımı yıne karıstırdı ama almadım ıade vs ugrasmaya usendım memnunda olunca surpız yasamak ıstemedım.

Merhaba, mesajınızı sımdı gordum. muhtemelen urununuz gelmıstır ancak yıne de cevap vereyım. Evet memnunum olu pıksel cıkmadı herhangı bır sorunda yasamadım ancak standını sevmedım o yuzden vesa baglantısı aldım cok kaba duruyor eskı monıtorumde kıyaslayınca yıne de asırı saglamdı rahat hareket etmeyı saglıyordu ama vesa baglantı kucuk masama daha ıyı uydu.Onun harıcınde oyun da oynuyorum gayet akıcı bır deneyım sunuyor ben de 8400 e aldım.En son trendyolda samsung g5 g50d modelı 6600 e dusmustu bır aklımı yıne karıstırdı ama almadım ıade vs ugrasmaya usendım memnunda olunca surpız yasamak ıstemedım.
Bende aldım memnunum ama 1 adet ölü pisel ve ışık sızması mevcut bu yüzden iade edicem keşke sorunsuz gelseydi. Birde monitörü dik olarak çevirmek istediğimde alttaki standa çarpıyor tam dik olmuyor montajda hata yapmış olabilirim emin değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı