Hangi 3D modelleme programını öğrenmeliyim?

157134

Kilopat
Katılım
22 Şubat 2017
Mesajlar
1.635
Makaleler
3
Çözümler
5
Kolay ve anlaşılabilir arayüzlü, birçok şeyi modelleyebileceğim bir program öğrenmek istiyorum. Önerileriniz neler?
 
Sanırım yanlış anlaşıldım veya yanlış yazdım. 3D yazıcıdan çıkartılan modellemelerden bahsediyorum. AutoCad, Solidworks, Fusion 360 gibi programlar yani.
 
3d yazıcıdan çıktı almak için maya blender 3ds Max da kullanabilirsin hatta zbrush ve 3dsmax kombini ile hem kaliteli modeller yapıp arşivine ekleyip hemde çıktı alabilirsin yani basmak istediğin şekilde tasarlayıp baskı aldıktan sonra farklı bir kayıttan o objeyi detaylandırıp texture uygulaması yapabilirsin bir süre sonra da kendini geliştirdiğinde farkı çok rahat gözlemlersin hatta network ağında bir sanatçı profili oluşturup seni beğenenlerden freelance iş de alabilirsin bu da sana kendini geliştirme motivasyonu katar ben başlarken blender ve zbursh arasında kalıp zbrush seçmiştim fakat şuan blender sclupt özelliği gelmesiyle ve diğer araçlarıyla bedava olmasıyla daha güzel bana sorarsan ben 3dsmax zbrush kullanıyorum ama blender da gözüm yok değil açıkçası dostum iyi çalışmalar dilerim
 
Ben SolidWorks kullanıyordum deneme sürümü bitince Fusion 360'ın 1 yıllık öğrenci sürümünü aldım ve bana basit ve kullanışlı geldi. Tasarladığım basit objeleri de bastım ama siz nasıl şeyler tasarlayıp basacaksınız bilmiyorum fakat basit şeyler yapacaksanız Fusion 360 kullanabilirsiniz. Örnek en son TEKNOFEST için yaptığım tasarım bu, bunun gibi tasarımlar yapacaksanız Fusion 360 kullanımı basit ve yeterli.

IMG-20220218-WA0001.jpg

IMG-20220218-WA0000.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı