Hangi alanda ilerlenilmeli?

berrotol12

Decapat
Daha fazla  
Selam, yakın zamanda geleceğim ile ilgili önemli olabilecek bir seçim yapmam gerekiyor, ben uygulama yapmayı da çok seviyorum oyun yapmayı da lehim yapmayı da çok seviyorum. Devre tasarlamak da, web yazmak da çok hoşuma gidiyor ama hepsini yapamayacağıma eminim. Sizce gelecekte hangi dal daha değerli olacaktır?

Devre tasarlamanın mantıken ilerisi pek açık değil çünkü her şey otomatikleşmeye başlamış senin farklı yapacağın bir şey kalmayabilir. Aynı şekilde yapay zeka falan derken bence bilgisayar üzerinden yapılan her türlü iş, aşırı kolaylaşacak. Bununla beraber rakiplerin artacak ve senin çok parlak fikirlerin olmazsa geri kalmana sebep olacak. Ben de senin gibi birçok alana ilgi duyuyorum ve kariyer planlarımda hepsini bir arada tutmayı hala çok istiyorum. Her enstrümanı çalabiliyorum, çok iyi mutfaklarda bulundum, motordan tarlaya kadar neredeyse her şey ilgimi çekiyor fakat hepsini bir araya getiren mesleği hala bulamadım bir sürü yerde çalışmama rağmen.

Genelde bu konuda en son elinde zanaat olsun ya da memur ol derler. Sen nasıl mutlu olacaksan onu yap karnını bir şekilde doyurursun. Mal varlığım çok olsun istiyorsan, kendi işin olmadan paranı hiçbir dalda katlayamazsın. Sen 70 bin maaş alırken işyerinin sahibinin ne kadar kazanabileceğini kurgularsan anlarsın zaten bu olayı. Hedefin çok yüksek yerlerde olmaksa, en iyi yaptığın şeyi, en üst noktaya taşıyabileceğini düşündüğün alanı seç.

Ek olarak, iyi şekilde Almanca ve İngilizce bilmeme rağmen, bu aralar sanayiye mi girsem diye düşünüyorum. Hiçbir zaman bulamayacakmışım gibi geliyor hayatım boyunca yapacağım tek bir iş yok sanırım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı