Hangi antivirüs progragramını kullanmalıyım?

Merhaba yeni PC aldım kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz bir virüs programı var mı teşekkürler.

Forum geneli Kaspersky ve Norton önerecektir. Avast ile dalga geçecektir. Paralı versiyon ve hatta 3 aylık falan sınırlı lisans linki atan olacaktır.

Şahsi fikrim hiçbiri, clamwin ile memnunum. Şüphelendiğim dosyayı ya da içeriği taratıyorum sadece. Hem ücretsiz hem açık kaynak kodlu. Gerçek zamanlı koruması bulunmuyor bu nedenle diğerlerinden de daha hafif. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Seçim sizin.
ilk defa duydum eve gidince indireyim iyiyse devam ederim teşekkür ederim

Teşekkür ederim

Avast!'ı neden kötülüyorlar anlamıyorum veri kısmı kapatılabiliyor ve Norton satın aldı zaten önceden olmuş bir olay neden bu kadar konuşuluyor anlamıyorum.

Böyle derseniz BitDefender derim ama hafif bir şeyler arıyorsanız Kaspersky.

Ön yargı hocam işte, insanımızın bu savaşı ilkel de olsa durum bu maalesef. Dediğiniz gibi kapatma var ben de kullandım baktım hatta. Belki diskim SSD olsa tercih edebilirdim ücretsiz olduğu için. Bayağı bir yavaşlattığı için sildim.

Aynı ön yargı bir de Custom ISO'lara karşı var. 40 sene anlat resmi sitesi olan, resmi kanalı olan topluluk ISO'larından zarar gelmez diye millet gene anlamaz. Nasıl bu Avast'a veri topluyor diye ön yargı varsa bunda da işte güvensiz, crack program içeriyor falan filan dolanıyor halbuki bahsettiğim gibi resmi sitesi bulunan ve resmi kanalı olan topluluk ISO'larının hiçbirinde crackli program yok. Toolkit benzeri şeylerde önerilen programlar da ücretsiz ve açık kaynak kodlular genelde. :) ön yargı savaşı çok zor maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı