Hangi Avatarım Güzel?

@Nazım Paşa Eski Türk toplumunda oldukça kullanılan bir kelimedir. Bakınız: Nene Hatun. Bilmiyorsanız söyleyeyim.Osmanlı'da hatun, ağırbaşlı, sert, otoriter, saygıda kusur etmeyen ve saygı bekleyen, sözünü dinletir, evinde erkeğinden sonra gelse de sözü geçen osmanlı kadını anlamına gelir. Direk kötü anlamlara çekmeye gerek yok... Sizi samimi bulduğum için öyle yazmıştım...

Paşamız ne buyuruyorsa, hakikat odur. Siz ki koca; Şehit Miralay Mehmet Nazım Paşa böyle bir mahlasa böyle bir suret mi uygun görüyorsunuz? Yapmayın paşam. Bu arada paşam Yunan ağır makineli tüfek müfrezesinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanıp. 15 Temmuz 1921 günü hayatınızı kaybetmişsiniz. Doğru mu?

Öyle roleplay sevmem. Bunun Türkçesi yok mu?
Ama evet, Nazım Paşa öyle şehit olmuş. Hümanist ve anti militarist bir paşa olduğunu söylüyor Halide Edip. Bu nedenle bu adı ve fotoğrafı kullandım.
Ha ben anti militarist değilim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı