Hangi bileşende darboğaz olduğu nasıl anlaşılır?

Leixxniz

Femtopat
Katılım
26 Haziran 2023
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1080p de işlemci %88.9, GPU %100 kullanılıyorsa hangisi darboğaz yapıyor? Etkisi ne ve çözümü nedir acaba?
Ekstra olarak şu anki monitörüm 900p (1600x900) onda ise işlemci %94, GPU %100 gözüküyor. Gene darboğaz hangisi yapar ve sıkıntı olur mu?
 
Hiçbiri darboğaz yapmıyor demek. Ekran kartının tam olarak kullanılmadığı durumlar darboğaza işarettir, istisnai durumlar hariç.
 
sistemözellikleri.PNG


Sistem özelliklerinizi yazar mısınız?
 
RX570 8 GB OC Edition işlemci AMD A6-7480 3.5GHz
İşlemciniz biraz güçsüz kalmış fakat ekran kartını ucu ucuna da olsa besleyebiliyor sanırsam. Tabii bazı durumlarda darboğaza düşürme ihtimali var, arkaplan işlemlerini de zorlaştırabilir. Eğer bütçeniz yoksa, işlemci değişimi acil değil. Fakat bütçeniz varsa bütçenize göre uygun bir yapı dizmeniz yararınıza olur.
Bu arada ekran kartına kıyasla güçlü işlemci darboğaza sebep olmaz.
 
FurMark testi ile anlayabilirsin MSI Afterburner ile FurMark'ı çalıştır eğer ekran kartın işlemcine darboğaz yapıyorsa örnek veriyorum işlemci kullanımı %100 GPU kullanımı %70 gibi bir değer görüüyorsanişlemcin ekran kartını besleyemiyor demektir.
 
İşlemciniz biraz güçsüz kalmış fakat ekran kartını ucu ucuna da olsa besleyebiliyor sanırsam. Tabii bazı durumlarda darboğaza düşürme ihtimali var, arka plan işlemlerini de zorlaştırabilir. Eğer bütçeniz yoksa, işlemci değişimi acil değil. Fakat bütçeniz varsa bütçenize göre uygun bir yapı dizmeniz yararınıza olur.
Bu arada ekran kartına kıyasla güçlü işlemci darboğaza sebep olmaz.

İşlemci almayı düşünüyorum fakat fiyat performans ne alabilirim bilmiyorum
 
İşlemci almayı düşünüyorum fakat fiyat performans ne alabilirim bilmiyorum.
FM2+ soketinde işlemci bulmanız biraz problem, mantıklı da olmaz. Belirli bir bütçe belirlerseniz kendinize uygun önerilerde bulunabiliriz.
 

Geri
Yukarı