Hangi bisikleti kullanıyorsunuz ?

15 yaşında ve amatörsün, altında yol-yarış bisikleti değil dağ bisikleti var.
Kendini profelyonel yarışçılar ile bir tutma bence :)
O kadar profesyonel insan arasından birinci olan bile 180km için 4 saat harcıyor. O kadar hazırlanıyorlar, ona uygun donanımlar ile yola cıkıyorlar.
Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin :) Evden fırına 2 dakikada gidiyorum gibi iddialarda falan bulunun. 7 saatte 250km yol, pehh diyorum. 250km'lik yarışa katılsan acaba bitirebilir miyim diye düşünmen gerekir. Kızma ama gerçekten öyle.

O kadar süre 40km'nin altına inmeden pedal çevirebilmek baya baya kondisyon gerektirir. Bunun yokuşu da var.
İnanmamakta haklı olduğum sebepler var yani. 7 saate 250km yol aldım dersen kusura bakma da gülerim :) İnsan üstü bir performans gerektirir.
7 Saat demedim ortalam 7 saatti galiba dedim küsuratı olabilir. Bisikletten indiğim zamanlar elbette oldu. Bende bilmiyorum nasıl vardığımı demekki 7 saatten biraz uzun sürmüş hız göstergeme baktığımda ortalma 30-35 km ile gidiyordum yokuşlarda bu 20 ye kadar iniyordu. Saat konusunda emin değilim 7 den uzun sürmüş çünkü hiç saate dikkat etmemiştim.

15 yaşında ve amatörsün, altında yol-yarış bisikleti değil dağ bisikleti var.
Kendini profelyonel yarışçılar ile bir tutma bence :)
O kadar profesyonel insan arasından birinci olan bile 180km için 4 saat harcıyor. O kadar hazırlanıyorlar, ona uygun donanımlar ile yola cıkıyorlar.
Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin :) Evden fırına 2 dakikada gidiyorum gibi iddialarda falan bulunun. 7 saatte 250km yol, pehh diyorum. 250km'lik yarışa katılsan acaba bitirebilir miyim diye düşünmen gerekir. Kızma ama gerçekten öyle.
Yok ya ne yarışçılarla kafa tutması. Sadece gittim işte yavaş veya hızlı sadece nefes konusunda sorunlarım var benim yoksa ayakla ilgili pek problemim yok yani. Dediğim gibi saat biraz daha fazla olabilir ben aklımdaki ortalma saati söyledim. Burda gerçekten yalan söyledğim düşünülüyosa ben susayım konuşmaya gerek yok yani.

Tek söyleyeceğim Cumhurbaşkanlığı bisiklet turnuvası etap sonuçlarına bir defa bakman kardeşim.
Detaylı sonuçlar var. Adamlar o kadar mesafeyi kaç saatte almış bir bak istersen.
Ne yarışları arkadaşım ben yorulurum. Ben serbest istediğim zaman istediğim gibi mola verebildiğim yolculuklar yapabiliyorum sadece.:D

Son düzenleme:
Eskiden açtığım bir konuya denk geldim şans eseri :) Bisiklet hastalık arkadaşlar, sizlerin de tez zamanda bu hastalığa dahil olması temennisiyle.

gfPnwMK.jpg

Şu anda yani elimde olan çok dandik bir bisiklet var en kısa zamanda değiştirmeyi düşünüyorum :D. Bu ara da Bilgisayar kurdu abi'miz her ne kadar nick'i o olsa da aynı zamanda bisiklet kurdudur'da :D.

Hocam söyleyeyim mi? Ümit Norvester. :D Bu sene beyaz yanak boyası, sıfır sağ sol shimano vites, hız ibresi ve güzel bir bakım yaptım. O eski çocuk bisikleti çok tatlı bir hal aldı. Hatta bu yaz bilgilendirici temizlik ve beyaz yanak boyası videosu hazırlamayı düşünüyorum. :D

Sokakta tanıdık genç kardeşlerimizde falan görürsem "bir tur versene" moduna girip, onların bisikletlerini kullanıyorum. Dönüşlerde bir güzel yanladıktan, ön kaldırdıktan ve türlü barzoluğu yaptıktan sonra (ve nefes nefese kalmış şekilde tabi) geri veriyorum. :)

Çocukken bisikletlerim oldu, normal boyutlarda olan ve 18 vitesli olan son bisikletim Bisan idi. Aldığımda dağ bisikletiydi ama tabi modifiye edilen Doğan görünümlü Şahin misali dağ bisikleti ile alakası kalmamıştı. Aklımda kalan modifiyelerim;

Ön arka çamurluklar ekleme
Yeni lastikler
Dinamo, far ve stop lambası
Analog yuvarlak Km sayacı
Sol ve sağ dikiz aynası
Arka oturma ve paket koyma yeri
Gidon boynuzu
Yeni daha yumuşak ve sünger elcikler
Bisikletle daha uyumlu sele kılıfı
Üçgen çanta
Suluk ve koyma yeri.
Hava Pompası
Fren pabucu daha kaliteli olanla değişim
Jantlara kedi gözleri ikişer adet

Yıllarca kullandım, İstanbul'u semt semt gezdim. Yıl 90'lar olduğu için şimdiki kadar trafik araba ve hali ile "öküz" yoktu. En son ön çatal kırıldı, bir süre yattı sonra hurdaya...

Yaklaşık 10 yıldır yazları kullandığım bisiklet Erbis'in süper dandik bir bisikleti. Üstünde Formula-2 yazıyor. Selesi en alçakta sıkışmış, çift amortisörlü 18 vites... Değiştirmeyi düşündüm hep ama en fazla 1 ay kullandığım için gereksiz geldi. Keşke düz bir yerde yaşasam da her gün kullanabilsem :(

@BilgisayarKurdu Focus gibi iyi yol tutuyor mu?
Üzerindeki lastikler biraz hafiflikten yana. Çok iyi yol tuttuğu söylenemez :) Zaten Covid-19 muhabbeti yüzünden bayağıdır kullanamıyorum.
Yaklaşık 10 yıldır yazları kullandığım bisiklet Erbis'in süper dandik bir bisikleti. Üstünde Formula-2 yazıyor. Selesi en alçakta sıkışmış, çift amortisörlü 18 vites... Değiştirmeyi düşündüm hep ama en fazla 1 ay kullandığım için gereksiz geldi. Keşke düz bir yerde yaşasam da her gün kullanabilsem :(
Ben Çamlıca Tepesine yakın bir lokasyonda oturuyorum, ben ne yapayım :) Sokağın zaten yokuş, caddeye çıkıyorsun yine yokuş. Giderken her yer ayağının altında ancak dönmesi biraz sancılı oluyor :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı