Hangi bölümü seçmeliyim?

KeremKutayK

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Şu anda 12.sınıfım ve YKS'ye çalışmaya başladım(biliyorum erkenden başlamalıydım ama özel sebeplerden dolayı yapamadım) çoğu arkadaşım şurayı burayı seçeceğim deyip duruyordu ben ise çok kararsızdım halen nereyi seçeceğimi bilmiyordum. Dershane rehber hocam bana meslek kariyer programı önerdi ve hocanın önünde o programa girdim aslında mantığı basit Excel'den giriyorsun önünde 100 kadar seçenek var onlardan alakan olan şeyleri seçiyorsun ona göre hangi bölüme yatkınsın program sana gösteriyor ve bana uluslararası ilişkiler bölümü çıktı tabii ki başka bölümler de var ama aralarından bana en uygun gelenini seçtim sizce ne kadar puan yapmayı hedeflemeliyim veya başka bir bölüm mü seçmeliyim?

Öncelikle neye ilgin varsa, sıkılmadan ne yapabileceğini düşün ona göre bölümüne karar ver. Sonra puanlarını, alım sıralamasını araştır.

Kardeşim ben şu an üniversite 1 okuyorum bölüm memnun değilim cünkü baska hedeflerim var ondan dolayı üniversite okuyorum ha sıkıcı mı şu an evet bilmiyorum ilk günler olduğu icin mi ama her neyse kimsenin kafasina göre hareket etme hangi mesleği yapmak istiyorsan o bölümü oku.

Türkiye'de yaşıyoruz. İlgimize göre seçmek isteriz tabi ama iş sahibi olmak daha önemli bence. En azından atandıktan sonra ilgimize, sevdiğimiz alana yönelebiliriz. Özel eğitim öğretmenliğine bir bakın derim küçük bir tavsiye. Mezun olunca ilk KPSS'de atanmanız %99 olasılık denebilir.

Bölümün nedir? Ben de 12.sınıf öğrencisiyim hedefim Marmara İlahiyat veya Özel eğitim öğretmenliği istiyorum. Başlayalı takribi 2,3 hafta oldu çok sıkmadım ama devam edeceğim Allah'ın izniyle. Bu arada hedefin mutlaka olmalı ben Ağustos'ta belirledm, hedefsiz olmak gerçekten kötü bir hedefin olmazsa pek harekete geciren bir sey de olmuyor.

Hedefin ilk olarak sınavdan yapabildiğin kadar yüksek bir sıralama yapmak olsun. Sonra zaten tercih döneminde bütün üniversitelerin tanıtım günleri oluyor onlara katılıp istediğin bölümü bulursun.

Hayvan gibi çalışıp dış işlerine ya da konsolosluklara girerim ve çok iyi bir üniversiteden mezun olarak işimi kolaylaştırırım demiyorsan Uluslararası İlişkiler gibi bölümleri okuma. Sözel ya da eşit ağırlık bölümlerinde iş bulmak kolay değil.

Öncelikle neye ilgin varsa, sıkılmadan ne yapabileceğini düşün ona göre bölümüne karar ver. Sonra puanlarını, alım sıralamasını araştır.

Sıkıntı şu hocam ne istediğimi bilmiyorum sanki istediğim bölüm uluslararası ilişki.

Puana göre seçme hatasına düşme de.

Hayır yanlış anladın okumak istediğim bölüm uluslararası ilişki o bölümde yüksek mi orta puan mı seçmeliyim onu sordum.

Bölümün nedir? Ben de 12.sınıf öğrencisiyim hedefim Marmara ilahiyat veya özel eğitim öğretmenliği istiyorum. Başlayalı takribi 2,3 hafta oldu çok sıkmadım ama devam edeceğim Allah'ın izniyle. Bu arada hedefin mutlaka olmalı ben ağustos'ta belirledm, hedefsiz olmak gerçekten kötü bir hedefin olmazsa pek harekete geciren bir şey de olmuyor.

12.sınıfım Anadolu lisesi okuyorum en kötü seneye geldik her sınıf 40'ar kişilik kimse geçemiyor açığa biliyorsundur sebebini.

Hedefin ilk olarak sınavdan yapabildiğin kadar yüksek bir sıralama yapmak olsun. Sonra zaten tercih döneminde bütün üniversitelerin tanıtım günleri oluyor onlara katılıp istediğin bölümü bulursun.

Pek ümitli değilim TYT netlerim berbat daha AYT'yi görmedim daha moralim biraz da bozuk ilk başta 230 la falan başladı ama bu hafta 170 yaptım sürekli 25-27 arası netlerim oluyor.

Hayvan gibi çalışıp dış işlerine ya da konsolosluklara girerim ve çok iyi bir üniversiteden mezun olarak işimi kolaylaştırırım demiyorsan uluslararası ilişkiler gibi bölümleri okuma. Sözel ya da eşit ağırlık bölümlerinde iş bulmak kolay değil.

Hocam kararsızdım ama kararımı verdim uluslararası ilişki okuyacağım şöyle 300-400 arası bir okula girsem kötü mü olur kariyerim için yoksa?

Hocam kararsızdım ama kararımı verdim uluslararası ilişki okuyacağım şöyle 300-400 arası bir okula girsem kötü mü olur kariyerim için yoksa?
Kariyerin için pek iyi olmaz. Mezun olunca asgari ücret ile bir şeyin ucundan tutup ilerlersin ya da biraz uluslararası ilişkilere çalışıp akademide tutunmaya çalışırsın. İleride ne olmak istediğin önemli eğer diplomat olacaksan o puanlı bir yerden olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı