Hangi CPU cooler tuning seçeneği seçilmeli?

• Konuyu başlatan lavanta
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 102
Yer
Ankara
e1b4686c-3a65-4a2b-802f-bac6f685fc5b.jpg

BIOS'ta böyle bir seçenek var soğutucu ayarı için ancak hangisini seçmek daha doğru olur?
İşlemci i5 14400F. Anakart MSI Pro H610M-E DDR4.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 2599602

BIOS'ta böyle bir seçenek var soğutucu ayarı için ancak hangisini seçmek daha doğru olur?
İşlemci i5 14400F. Anakart MSI Pro H610M-E DDR4.
H610'un zaten 135W'ı besleyebilmesi zor. Standartta kalabilir. Yinede denemek için onu seçin sonra işlemciye prime95 veya o tarz bir program ile yüke sokun. Eğer anakart yüzünden kısılıyorsa kapatırsınız.

H610'un zaten 135W'ı besleyebilmesi zor. Standartta kalabilir. Yinede denemek için onu seçin sonra işlemciye prime95 veya o tarz bir program ile yüke sokun. Eğer anakart yüzünden kısılıyorsa kapatırsınız.
Az önce OCCT bençmark yaptım. Sonuçlarda bir fark yok.
MSI Performance seçenekleri ile.
Ancak şunu da eklemeliyim. Bençmark sonuçları diğer OCCT hazır yüklü sonuçlarla uyumlu çıkıyor. Sanırım 14400F tam güçte çalışıyor.

Az önce OCCT bençmark yaptım. Sonuçlarda bir fark yok.
MSI Performance seçenekleri ile.
Ancak şunu da eklemeliyim. Bençmark sonuçları diğer OCCT hazır yüklü sonuçlarla uyumlu çıkıyor. Sanırım 14400F tam güçte çalışıyor.
İntel Extreme Tuning indirip oradan bakabilir misiniz işlemcinin kaç watt çektiğine? Anakart yüzünden throttle yiyorsa orada da gözükür.

5 dakika testte yes olmadı. Galiba 98 watt gibi değerler gördüm.

100W sınırda sayılabilir. "YES" olmadıysa throttle yapmıyordur. Bu arada normalde 14400F 140W'ları görüyor olması lazım.

Tabii 10 15 dakika kadar test etmek lazım tam emin olmak için lakin bunu ağır bir oyunda da yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı