Diğer guru'muz Stallman, Ubuntu artık GNU/Linux değil diyor.
Debian hiçbir zaman ücretli olmayacak. Kuruluş amacı bu. Ubuntu, kendine ticari bir yol çizdi. Bu yüzden Debian ile yanyana yazılmayı haketmiyor.
Diğer guru'muz Stallman, Ubuntu artık GNU/Linux değil diyor.
Debian hiçbir zaman ücretli olmayacak. Kuruluş amacı bu. Ubuntu, kendine ticari bir yol çizdi. Bu yüzden Debian ile yanyana yazılmayı haketmiyor.
Son zamanlarda Arch tabanlı dağıtım kullanıyorum ve sanki hiçbir şey değişmedi ve hatta daha iyi.
Sebepleri paket yöneticisi değil. Daha hızlı ve stabil çalışıyor gibi hissediyorum yani(bunu bilgisayar açılırken çok rahat hissediyorum.).
Aslında haksız da değilsiniz. Sanal makineyle Pardus 2011 sürümü kullanmıştım ve hiç kötü değildi. 11 yıllık bir sürümü böyle övebiliyorsam şimdiki Pardus'lar nasıldır acaba?
Aslında haksız da değilsiniz. Sanal makineyle Pardus 2011 sürümü kullanmıştım ve hiç kötü değildi. 11 yıllık bir sürümü böyle övebiliyorsam şimdiki Pardus'lar nasıldır acaba?
Sanal makineye kurmuştum sadece ilk öğrendiğim zamanlar da bir şey anlamamış ve çıkmıştım. Bu kullanmak kabul edilir mi bilmem ama bende sadece Ubuntu tabanlı dağıtımları kullandım.
Ubuntu nasıl başlangıç dostu olabilir anlamış değilim.