Hangi dağıtım tabanı size hitap ediyor?

Hangi dağıtım tabanı size hitap ediyor?

• Oy verenlerin toplamı
    114
Normalde ayrı ayrı yazacaktım ama sürekli internette Debian/Ubuntu olarak geçtiği için bozmayayım dedim.
Diğer guru'muz Stallman, Ubuntu artık GNU/Linux değil diyor.
Debian hiçbir zaman ücretli olmayacak. Kuruluş amacı bu. Ubuntu, kendine ticari bir yol çizdi. Bu yüzden Debian ile yanyana yazılmayı haketmiyor.

Diğer guru'muz Stallman, Ubuntu artık GNU/Linux değil diyor.
Debian hiçbir zaman ücretli olmayacak. Kuruluş amacı bu. Ubuntu, kendine ticari bir yol çizdi. Bu yüzden Debian ile yanyana yazılmayı haketmiyor.
Hayatımda sanal makine bile olsa Ubuntu kurup kullanmadım. Sadece patlatmak için Ubuntu Server indirdim. Başka yok.

Zaten telemetri olayları varmış kullanmadığım için hakkında bilgi sahibi değilim. Olmayadabilir.

Son zamanlarda Arch tabanlı dağıtım kullanıyorum ve sanki hiçbir şey değişmedi ve hatta daha iyi.
Sebepleri paket yöneticisi değil. Daha hızlı ve stabil çalışıyor gibi hissediyorum yani(bunu bilgisayar açılırken çok rahat hissediyorum.).

Hayatımda sanal makine bile olsa Ubuntu kurup kullanmadım.

Sanal makineye kurmuştum sadece ilk öğrendiğim zamanlar da bir şey anlamamış ve çıkmıştım. Bu kullanmak kabul edilir mi bilmem ama bende sadece Ubuntu tabanlı dağıtımları kullandım.
Ubuntu nasıl başlangıç dostu olabilir anlamış değilim.

Bu yıl lise sınavım var, haliyle bilgisayarla uğraşmadım. Windows kullandım fakat yazın Linux'a Fedora ile geri dönmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…