Çözüldü Hangi dilden başlanmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Memirr

Centipat
Merhaba, ben 15 yaşında bir lise öğrencisiyim. Bundan 1 2 yıl önce yazılıma ilgim vardı fakat kendimi geliştirmek için bir şey yapmamıştım. Şimdi yapmak istiyorum fakat hangi dil onu bulamadım. Genel olarak oyun yapmak istiyorum. C# ve C++ dillerini duydum fakat Python öğren diyen de var. C'yle başla diyen de var. Açıkçası kafam karışık, herkes cevap verirse sevinirim. Her düşünceye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim

Çözüm
Ben HTML ve CSS ile başladım ne kadar doğru bunla başlamam bilmiyorum ama çoğu kişi bunların temel olduğunu söylüyor.
Öncelikle algoritma kavramını yalayıp yutman lazım. Ben lisede okurken ilk önce flowchart programı kullanarak algoritma kurmayı öğretmişlerdi, daha sonra html, css, js, asp.net ve php sıralaması ile devam ettim. Şimdi geriye dönüp baktığımda ne kadar doğru bir yol izlediğimi fark ediyorum. Sana bir fikir vermesi için söylüyorum bunları, eğer algoritma kurmayı öğrendiysen doğru yoldasın demektir. Zaten bunları öğrendikten sonra C, C++, C#, Java vb. dillere adapte olman inanamayacağın kadar kolay olacaktır çünkü programlama dili dediğin büyük oranda syntax farklılıkları ile oluşuyor. Sanırım yardımcı olabilmişimdir.

Oyun için C# kullanabilirsin. C# ile başlaman iyi olur derim ama Python öğrenmeni çok çok tavsiye ederim.

Programlamaya dair hiçbir şey bilmezken C# ve Visual Basic ile Wolfteam'da hile yapıp az çok birşeyler öğrendim. Python başlangıç olarak biraz ağır gelebilir, C# ile başla bence. Visual Basic o kadar kullanılıyor mu bilmiyorum.

Neyle başlamaktan ziyade, ne yapmak istiyorsun mesela?
Telefonlar için uygulama geliştirmek mi? Evetse cevabın iOS için hangi diller, Android için hangi diller? Ne bileyim, sitelere eklentiler hazırlamak mı? O zaman hangi diller kullanılıyor gibi bir araştırma yaparsan dostum, hedefin olan, hayalin olan, sevdiğin noktaya ilerlemek için hangi dil olursa olsun, severek altından kalkarsın işte o zaman.
Çok ahiyane tabir ettim ama anafikir anlaşılmıştır diye umuyorum.
Unutma lütfen her öneri, o kişiye kolaydı. Sen yalnızca sensin.

1-2 yıldır Vb.Net kullanıyoruz grubumla. C#'a geçecegiz. Temelleri attık.

Evet yazılıma ilk başladığım zaman ben de aynı soruları sormuştum tüm forumları kurcalamıştım.
Olaya oyun odaklı bakmamanı öneririm.
Bu siteyi kullanarak frontend ve backend programlamada izlemen gereken yolu öğrenebilirsin.

Yazı tura dene hangisi gelirse ahahahah

Ama programı kendi yazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…