Hangi dile yoğunlaşmalıyım?

İngilizce sonrası Çince öğrenebilirsin. Büyük pazar büyük potansiyel.

Uzak Doğu dillerine merakım 0, ülkelerinede öyle. Tüm dilleri öğrenmiş olsam en sona Uzak Doğu dilleri ve Arapça kalır. Teşekkürler yorumun için.

Orta düzey İngilizce + giriş seviyesi Almanca'dan ziyade B2-B2+-C1 seviyesi İngilizce + 0 Almanca tercih edilir. İngilizce olmadan diğer diller korkarım pek bir şey etmiyor.

Orta düzey İngilizce + giriş seviyesi Almanca'dan ziyade B2-B2+-C1 seviyesi İngilizce + 0 Almanca tercih edilir. İngilizce olmadan diğer diller korkarım pek bir şey etmiyor.

Haklısınız, teşekkürler yorumunuz için.

İngilizceyi iyice öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmesi daha kolay oluyor, özellikle Almanca'yı öğrenmek çok kolaylaşıyor. İngilizceni olabildiğince geliştir, B1-B2 bana yeter diye düşünme C2'ye kadar gelmeye çalış.

İngilizcemi umarım C1-C2 seviyesine çıkarabilirim. Mimarlığa merakım var ama bilgim hiç yok fakat daha lise 1'e geçeceğim yani daha bilgi edineceğim zamanım olacak ve mimarlıkta gelişebilirsem 20-21 yaşında yurt dışına beyin göçü yapmak istiyorum ayrıca ailemde desteğini şimdiden belirtiyor eğer severek yaptığım bir iş olursa. Boşu boşuna kendimden bigi veriyor olabilirim kusura bakma. Teşekkürler yorumun için.

İngilizce öğren ki Almanca'ya İngilizce kaynaklardan çalışabilesin. Türkçe kaynakların bir sınırı var. Ayrıca, şu an her nereye gidersen git, her ne yaparsan yap İngilizce hep çok işine yarayacak. Almanca ise yine sınırlı. İleride Almanya'ya gidip çalışma gibi bir hayalin varsa tabii Almanca'ya önem vermelisin. Ama neredeyse C1 olmuş İngilizcem ve A1 Almancam ile sana şunu söyleyebilirim: Almanca'dan sonra İngilizce çerez gibi kalıyor. Bildiğim diğer diller bile Almanca'nın yanında çerez gibi. Çünkü çok gereksiz bir şekilde devrik cümle kurup duruyorlar. Fiil sabit diğer her şey takla atıyor. Bazen bu durum beni çok bunaltıp çalışmayı bırakmayı istememe neden oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı