Hangi distroyu kullanmalıyım?

epoch

Centipat
Yer
Esenyurt
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba.

Bu linkteki sisteme sahibim. Yani bayağı düşük bir sistem. Windows 10 ile geldi ve Windows 10 gerek yavaşlığıyla gerek güncellemeleriyle beni yıldırdı. Oyun falan oynamam. Öğrenciyim. İnternette dolaşırım film falan izlerim bir de slayt falan açarım. Ama Windows 10 bu basit işlemleri bile bana kağnı hızında yaptırıyor. Bu yüzden Linux tabanlı bir OS kullanmak istiyorum. Ubuntu'yu çok duydum ve denedim ama grafikler olsun hız olsun Windows'tan farkı yoktu çok yavaştı. Bana internette sorunsuzca gezinebileceğim, bir fotoğrafı 10 saniyede açmayan hızlı stabil bir distro önerirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim. Windows'un yanına kurdum ilk etapta ama Mint Xfce'de de screen tearing problemi var. Nasıl desem pencereleri sürüklerken ya da Firefox'ta sayfayı kaydırırken kesik kesik çizgiler çıkıyor. Ubuntu'da da bu vardı. Neden olabilir sizce? Driver kurulmadı diye düşündüm internetten araştırdığımda intel grafik sürücülerinin Lİnux dağıtımlarıyla beraber yüklendiği yazıyordu. Benim için önemli bir problem zira hem dizi film izliyorum çok kötü bir görüntü hem de sayfalarda gezinirken rahatsız ediyor.

Teşekkür ederim. Windows'un yanına kurdum ilk etapta ama Mint Xfce'de de screen tearing problemi var. Nasıl desem pencereleri sürüklerken ya da Firefox'ta sayfayı kaydırırken kesik kesik çizgiler çıkıyor. Ubuntu'da da bu vardı. Neden olabilir sizce? Driver kurulmadı diye düşündüm internetten araştırdığımda intel grafik sürücülerinin Lİnux dağıtımlarıyla beraber yüklendiği yazıyordu. Benim için önemli bir problem zira hem dizi film izliyorum çok kötü bir görüntü hem de sayfalarda gezinirken rahatsız ediyor.

Kod:
sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d
sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/intel.conf

Açılan ekrana şunu yazın:

Kod:
Section "Device"
    Identifier "intelmintel"
    Driver "intel"
    Option "AccelMethod" "sna"
    Option "TearFree"    "true"
EndSection

Bunu terminale yazın sonra çıktıyı buraya atın.
Kod:
sudo apt list | grep xf86-video

Çok can sıkıcı bir durum. XFCE'nin Pencere Yöneticisi İnce Ayarları altındaki Compositing (Türkçe'sini bulamadım) ayarlarını kapatarak çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

Kod:
sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d
sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/intel.conf

Açılan ekrana şunu yazın:

Kod:
Section "Device"
    Identifier "intelmintel"
    Driver "intel"
    Option "AccelMethod" "sna"
    Option "TearFree"    "true"
EndSection

Bunu terminale yazın sonra çıktıyı buraya atın.
Kod:
sudo apt list | grep xf86-video
Kusura bakmayın hocam geç cevap verdim.çıktı şöyle:
Kod:
WARNING: apt does not have a stable CLI interface. Use with caution in scripts.

Çok can sıkıcı bir durum. XFCE'nin Pencere Yöneticisi İnce Ayarları altındaki Compositing (Türkçe'sini bulamadım) ayarlarını kapatarak çözebilirsiniz diye düşünüyorum.
Malesef işe yaramadı :(

Kusura bakmayın hocam geç cevap verdim.çıktı şöyle:
Kod:
WARNING: apt does not have a stable CLI interface. Use with caution in scripts.

Malesef işe yaramadı :(

İşe yaramaması normal. Xfce kompositörü modesetting(kullanimda olan o ise) sürücüsü ile vsync'i desteklemiyor, deneyimlemiştim.

Sudo apt-get install xf86-video-intel

Bunu terminale yazin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı