Hangi DNS daha iyi?

Cloudflare'in yani 1.1.1.1'in Türkiye İstanbul'da sunucusu var. Google DNS'in yok. Dolayısıyla Türkiye'de 1.1.1.1 daha iyi sonuç verir ve Google DNS yerine tercih edilmelidir.

1.1.1.1'e tracert ping atıp 48 ortalama ping aldığınıza göre Türkiye'de olmadığınız tahmin ediyorum.

Normal bir kullanıcı için ikisi de gayet yeterlidir bu arada. Aradaki farkı zaten normal kullancı anlayamaz. Daha fazlasını isteyenler, özelleştirilebilir DNS kullanmak isteyenler için başka seçenekler de mevcut, benim de kullandığım nextdns gibi mesela.

Hocan nextdns ben ilk defa duydum. Biraz nette bakınca resimdeki gibi.

a.png

IP trafiğinin analizini çıkartıyormuş bu durum bana pek iyi bir şey gibi gelmedi. Bu arada bende cloudflare DNS kullanıyorum ve İstanbul'da Server'ı olduğunu öğrendikten sonra kullanmaya başlamıştım.

Bir sorum olacak DNS adresini Windows'tan mı yoksa modem arayüzünden mi değiştirmeyi önerirsin ?
 
8.8.8.8 Google DNS kullanmak daha mantıklı.

Yoğunluk olduğu zaman yavaş bağlantı olabilir.
Tabii ki eminim. Yıllardır kullanıyorum.

1.1.1.1 için tracert:
Eki Görüntüle 585261
Ankara'da oturuyorum ve İstanbul'daki serverlara 10-12 civarı ping alıyorum. Bu ekran görüntüsünden sunucunun İstanbul'da olduğunu görebilirsiniz. Aynı şekilde DNS leak test yaptığımda da İstanbul cloudflare sunucusuna bağlı olduğumu görüyorum.

8.8.8.8 için tracert:
Eki Görüntüle 585263
Aynı şekilde Avrupa'daki sunuculara 50 civarı ping ile bağlanıyorum ve buradan Google'ın sunucularının Türkiye'de değil, Avrupa'da olduğunu görebilirsiniz. Google DNS kullanırken DNS leak Test'te Avrupa şehirleri çıkıyor.

Bu iki DNS'i de kullanmıyorum aktif olarak. Nextdns kullanıyorum özelleştirme seçenekleri için. Sunucu ise İtalya'da.

Şu an en iyi DNS oyunlarda bu ben kullanıyorum modemime de girdim bu DNS'i 24 Mbps download var 2'de upload Speedtest'de 23 veya 22 Mbps download 1.87 upload alıyorum süper DNS tavsiye ederim altta ping değerleri var daha iyi Google'ın DNSinden daha iyi.
 

Dosya Ekleri

  • 114.PNG
    114.PNG
    12,9 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı