Hangi dövüş sanatına başlanmalı?

Ji jutsu bana sorarsan en iyisi güreş ve bitiriş(boğma, sıkma, kırma) temelli bir spor türü iyi öğrenirsen ki evde öğrenilmez kesinlikle daha doğrusu box haricinde hiçbiri evde öğrenilmez box uda ancak abin kardeşin gibi biri varsa oda sana karşılık verse belki yaparsın oda belki. Judo savunma ve güreş temelli bir spor ama kendi kilondan daha yüksek birine işlemez emin ol gittiğim içim biliyorum, ama zevklidir. Tavsiyem brazillan ji jutsu olur ama bir yere gitmek ve paran olmak zorunda maalesef.

Abim var yani evde eğitim verebilecek biri var paramda var ama şimdi kararsız kaldım jiujutsu mu boxmu diye ben çok utangaç biriyim futbol kursuna gidip 2 kere bırakacak kadar...

Abim var yani evde eğitim verebilecek biri var paramda var ama şimdi kararsız kaldım jiujutsu mu boxmu diye ben çok utangaç biriyim futbol kursuna gidip 2 kere bırakacak kadar...

Bu senin kararın ama utanılacak bir şey yok eğer iyi bir yerde otumuyorsan box yerleri toksik insanlarla dolu olabilir ama kesin bir şey diyemiyorum aile gibi de olabilirler, bir de ileri düzeyde kafaya alınan darbeler tehlikeli ve yaşında küçük sıkıntı olabilir, ji jutsu bir güreş türü unutma sokak ta 3 4 adam geldiğinde yine yumruk atmak zorundasın sokak ve minder aynı yer değil ama ji jutsu öğrenip kendi çapında box da yapabilirsin.

Bu senin kararın ama utanılacak bir şey yok eğer iyi bir yerde otumuyorsan box yerleri toksik insanlarla dolu olabilir ama kesin bir şey diyemiyorum aile gibi de olabilirler, bir de ileri düzeyde kafaya alınan darbeler tehlikeli ve yaşında küçük sıkıntı olabilir, ji jutsu bir güreş türü unutma sokak ta 3 4 adam geldiğinde yine yumruk atmak zorundasın sokak ve minder aynı yer değil ama ji jutsu öğrenip kendi çapında box da yapabilirsin.

Şimdi biraz araştırdım box yeri pek yok jiujutsuya bakayım dedim o da yok bir tane jiujutsu yeri buldum çok uzak en az 2 3 saate gidilir zaten pek iyi yerde oturmuyorum ve okuldan 4 de çıkıyorum.
Kendi kendime yapabileceğim yok mu kendimi savunmak en azından rakibini kısa süreliğine etkisiz hale getirmek için.

Şimdi biraz araştırdım box yeri pek yok jiujutsuya bakayım dedim o da yok bir tane jiujutsu yeri buldum çok uzak en az 2 3 saate gidilir zaten pek iyi yerde oturmuyorum ve okuldan 4 de çıkıyorum.
Kendi kendime yapabileceğim yok mu kendimi savunmak en azından rakibini kısa süreliğine etkisiz hale getirmek için.

Vallahi dediğin şeyler şok tabancası, biber gazı falan, tavsiyem abinle YouTube'dan öğrendiğin çok tehlikeli olmayan (antrenman yaparken sakatlık olmasın bağabında) bir takım ji jutsu güreş tekniklerini dene, iki çift box eldiveni, ve ağızlık al çok da pahalı değil Decathlon da bulabilirsin, biraz da box teknikleri öğren guard nasıl alınır doğru yumruk nasıl atılır, abinle kırışın, dediğin minimalde Max bu olur.

Vallahi dediğin şeyler şok tabancası, biber gazı falan, tavsiyem abinle YouTube'dan öğrendiğin çok tehlikeli olmayan (antrenman yaparken sakatlık olmasın bağabında) bir takım ji jutsu güreş tekniklerini dene, iki çift box eldiveni, ve ağızlık al çok da pahalı değil Decathlon da bulabilirsin, biraz da box teknikleri öğren guard nasıl alınır doğru yumruk nasıl atılır, abinle kırışın, dediğin minimalde Max bu olur.

Mesela YouTube'da bulabildiğim tüm jiujutsu box ve karateyi kung fuyu sömürsem ve abimle antrenman yapsam sokak kavgasından sağ cıkabilir miyim karsımdaki hiçbir silah bıçak gibi şeyler kullanmazsa.

Mesela YouTube'da bulabildiğim tüm jiujutsu box ve karateyi kung fuyu sömürsem ve abimle antrenman yapsam sokak kavgasından sağ cıkabilir miyim yumruk yumruğa.

Bak güzel dostum bu iş bu mantıkla işlemez sokak farklıdır ne olacağı belli olmaz abinle yaparken kafanın arkasına yumruk, hayalarına tekme veya da bacağına bıçak yemessin, elbette bunları uzun uzun çalışsan abin le gelişirsin ama bu demek değil ki herkesi yenerim senden 20 cm uzun 50 kilo daha ağır bir adama karşı bunlar işlemeyebilir sana bu adamları yıkma tekniğini bu salonlar öğretir, elbette evde gelişirsin ama bu karşında tanımadığın bir adam sana vurmaya çalıştığında her şey değişecektir.salon ve turnuvalar sana o tanımadığın adamı önüne getirmeni sağlar şahsi fikrim

Bak güzel dostum bu iş bu mantıkla işlemez sokak farklıdır ne olacağı belli olmaz abinle yaparken kafanın arkasına yumruk, hayalarına tekme veya da bacağına bıçak yemessin, elbette bunları uzun uzun çalışsan abin le gelişirsin ama bu demek değil ki herkesi yenerim senden 20 cm uzun 50 kilo daha ağır bir adama karşı bunlar işlemeyebilir sana bu adamları yıkma tekniğini bu salonlar öğretir, elbette evde gelişirsin ama bu karşında tanımadığın bir adam sana vurmaya çalıştığında her şey değişecektir. Salon ve turnuvalar sana o tanımadığın adamı önüne getirmeni sağlar şahsi fikrim.

Sağ ol sorularımı cevapladıgın için.

Bir güreşçi olarak söylüyorum sokakta yenilmez olmak istiyorsan boks+güreş bilmek zorundasın. İkisinden birini seçmen gerekiyorsa tartışmasız boks daha iyi sokak kavgasında. Sokaktaki embesillerin yüzde 95ini döversin çok rahatsadece boks ile. Ama karşına biri çıkar güreş tecrübesi vardır bacağını kaptırırsan yerdesin direkt. O yüzden Boksun üstüne güreş koyarak yenilmez olabilirsin. Ama söylemem gereken çok önemli bir şey var. Çok berbat bir fiziğinin olduğunu söyleyebilirim. Teknik güçten çok üstün ama tekniği uygulayabilmen için de belirli bir güce ihtiyacın var. Tekniğin çok iyi olsa bile 100 kilo biri seni gerçekten dövebilir kaan kazgan savaş cebeci kavgası gibi bitmeyebilir. Sokakta yenilmez olmak istiyosan 75+ kilo olmak zorundasın kesinlikle. 75 80 kilo çok ideal mesela benim için. 100 kilo adamı striking ile döverim 70 kilo adamı yere alır öyle döverim. Tam ara siklet olduğu için ağır adama da hafif adama da verebileceğim cevabım var. Hızlı öğrenilebilecek mevzusuna gelirsek onu unutmalısın. En az 1 yıla ihtiyacın var hem tekniğini hem fiziğini geliştirebilmek için. Sorun olursa cevaplayabilirim dövüş sporları konusunda oldukça bilgiliyim.

Bir güreşçi olarak söylüyorum sokakta yenilmez olmak istiyorsan boks+güreş bilmek zorundasın. İkisinden birini seçmen gerekiyorsa tartışmasız boks daha iyi sokak kavgasında. Sokaktaki embesillerin yüzde 95'ini döversin çok rahatsadece boks ile. Ama karşına biri çıkar güreş tecrübesi vardır bacağını kaptırırsan yerdesin direkt. O yüzden boksun üstüne güreş koyarak yenilmez olabilirsin. Ama söylemem gereken çok önemli bir şey var. Çok berbat bir fiziğinin olduğunu söyleyebilirim. Teknik güçten çok üstün ama tekniği uygulayabilmen için de belirli bir güce ihtiyacın var. Tekniğin çok iyi olsa bile 100 kilo biri seni gerçekten dövebilir Kaan kazgan savaş cebeci kavgası gibi bitmeyebilir. Sokakta yenilmez olmak istiyorsan 75+ kilo olmak zorundasın kesinlikle. 75 80 kilo çok ideal mesela benim için. 100 kilo adamı striking ile döverim 70 kilo adamı yere alır öyle döverim. Tam ara siklet olduğu için ağır adama da hafif adama da verebileceğim cevabım var. Hızlı öğrenilebilecek mevzusuna gelirsek onu unutmalısın. En az 1 yıla ihtiyacın var hem tekniğini hem fiziğini geliştirebilmek için. Sorun olursa cevaplayabilirim dövüş sporları konusunda oldukça bilgiliyim.

Reis fizik konusunda ne yapmalıyım mesela şu sıralar düzgün beslenmeye ve ağırlık antrenmanı yapmaya başlayacağım he bir de sadece evde çalışarak sokakta kendimi savunmak için iyi olabilir miyim bir de nereden bulacağım teknikleri.

Reis fizik konusunda ne yapmalıyım mesela şu sıralar düzgün beslenmeye ve ağırlık antrenmanı yapmaya başlayacağım he bir de sadece evde çalışarak sokakta kendimi savunmak için iyi olabilir miyim bir de nereden bulacağım teknikleri.

He bir de krav maga diye bir şey varmış o nasıl.

Son düzenleme:
Dostum neden 50 farklı hesaptan 50 farklı konu açıyorsun bilmiyorum ama,
Karate yada tekvando bunlar da iş yapar, o algıyı yıkmak gerek. Karateci bir tanıdığın var mıdır bilmiyorum ama benim dediklerime inanmıyorsan onun tekmeleri seni inandırır ondan emin ol.
Teknikleri de YouTube'dan çalışma, en iyisi evinin yakınındaki salonlardan birine git. Karate ile Tekvando farkını öğren, kısaca bildiğim kadarıyla;
Karate: Tekvandoya göre daha güç içeren tekmeler içerir. Yumruk kısmı daha çok gelişmiştir.
Tekvando: Hız odaklı tekmeler içerir, yumruk çok yoktur, tekme ağırlıklıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı