Hangi internet sağlayıcısı seçilmeli?

Egegokdenizz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Çok uzun zamandır Superonline kullanıcısıyım. Gerçekten hiç memnun değilim. 2022 yılındayız benim alabildiğim Max hız hala 8 Mbps. Sözleşmemin bitmesine 2 ay kaldı(çok şükür).çeşitli sitelerden test yaptığım zaman şu anda VDSL 45 Mbps gözüküyor. İlk olarak kaç Mbps ile indirme yaparım ve yeterli olur mu? İkinci olarak ise hangi sağlayıcıya geçiş yapmalıyım?

Merhabalar. Çok uzun zamandır Superonline kullanıcısıyım. Gerçekten hiç memnun değilim. 2022 yılındayız benim alabildiğim Max hız hala 8 Mbps. Sözleşmemin bitmesine 2 ay kaldı(çok şükür).çeşitli sitelerden test yaptığım zaman şu anda VDSL 45 Mbps gözüküyor. İlk olarak kaç Mbps ile indirme yaparım ve yeterli olur mu? İkinci olarak ise hangi sağlayıcıya geçiş yapmalıyım?
TurkNet olabilir. Ben de Superonline kullanıyorum. Çok ping çıkıyor. Ben de TurkNet'e geçeceğim muhtemelen.

Hocam durumunuz az çok bana yakın.

Burada santral mesafeniz ve VDSL boş port var mı yok mu kontrol edip ekran görüntüsü atabilirseniz iyi olur.

Benim santral uzaklığım 350m ve 51Mbit maksimum ulaşılabilir hız alabiliyorum.

Netspeed'in Speedmax Avantaj 35 paketini kullanıyorum. Herhangi bir hız sorunu yaşamadım şimdiye kadar. Bazı kullanıcılarına Türk Telekom'dan ötürü 41 Mbit tanımlıyor ve tam ulaşılabilir hızınız da bu olduğu için bu civarda bir hız tanımı alırsınız diye tahmin ediyorum. Almanız gereken paket kesinlikle bu olmalı. Tabi hız profili kablolarınızın durumuna da bakıyor hocam. SNR zayıflaması durumunda hızınız aşağı çekilir. Kablo kopması, aşınması, oksitlenmesi bunlara sebep.

Bence Netspeed'i incelemelisiniz. Sorun yaşadığınızda hızla arayıp ulaşabildiğiniz bir müşteri hizmetleri sistemi bulunuyor. Benim kullandığım paket akıllı kotaya sahip. 100GB'a kadar 63 TL, eğer aşarsanız 86 TL'ye ulaşıp fiyat sabitleniyor o ay için. Yani bir aşım söz konusu olmuyor. Eğer 100 GB altı kullanım yaparsanız 63 TL 35Mbit gibi bir hız için gayet makul. Bir de davet koduyla üye olunduğunda 5TL daha düşüm gerçekleşiyor. Tek şart faturaların zamanlı ödenmesi iki taraftan da. İnternetten bulabildiğiniz gibi eğer kod arıyorsanız GDQE37 benim kodumla üye olabilirsiniz. Faturalarım otomatik ödemede olduğu için benden yana sorun yaşamazsınız.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-03-23 232057.png
    Ekran görüntüsü 2022-03-23 232057.png
    143,8 KB · Görüntüleme: 43
TurkNet önerebilirim. Ankara karapürçek'te oturuyorum. Şahsen çok faza sıkıntı yaşamadım. "50Mbps özgür yalın VDSL" paketi aktif şu anda. Site üzerinden altyapı sorgulayınca 40Mbps gösteriyor ben evde 54Mbps alıyorum.
1 ay önce başladı aboneliğim sabit 100TL idi. Haziran'da 140TL yapacaklarmış. Bende daha uygun bir sağlayıcıya geçmeyi planlıyorum.

Hocam durumunuz az çok bana yakın.

Burada santral mesafeniz ve VDSL boş port var mı yok mu kontrol edip ekran görüntüsü atabilirseniz iyi olur.

Benim santral uzaklığım 350M ve 51Mbit maksimum ulaşılabilir hız alabiliyorum.

Netspeed'in speedmax avantaj 35 paketini kullanıyorum. Herhangi bir hız sorunu yaşamadım şimdiye kadar. Bazı kullanıcılarına Türk Telekom'dan ötürü 41 Mbit tanımlıyor ve tam ulaşılabilir hızınız da bu olduğu için bu civarda bir hız tanımı alırsınız diye tahmin ediyorum. Almanız gereken paket kesinlikle bu olmalı. Tabii hız profili kablolarınızın durumuna da bakıyor hocam. SNR zayıflaması durumunda hızınız aşağı çekilir. Kablo kopması, aşınması, oksitlenmesi bunlara sebep.

Bence Netspeed'i incelemelisiniz. Sorun yaşadığınızda hızla arayıp ulaşabildiğiniz bir müşteri hizmetleri sistemi bulunuyor. Benim kullandığım paket akıllı kotaya sahip. 100GB'a kadar 63 TL, eğer aşarsanız 86 TL'ye ulaşıp fiyat sabitleniyor o ay için. Yani bir aşım söz konusu olmuyor. Eğer 100 GB altı kullanım yaparsanız 63 TL 35Mbit gibi bir hız için gayet makul. Bir de davet koduyla üye olunduğunda 5TL daha düşüm gerçekleşiyor. Tek şart faturaların zamanlı ödenmesi iki taraftan da. İnternetten bulabildiğiniz gibi eğer kod arıyorsanız gdqe37 benim kodumla üye olabilirsiniz. Faturalarım otomatik ödemede olduğu için benden yana sorun yaşamazsınız.

Öncelikle vaktinizi ayırdığınız için sağ olun. Çok yakın bir arkadaşım da sizin gibi Netspeed'i önerdi. Ben de Netspeed'e geçmeyi planlıyorum. Ekran görüntüsünü bırakıyorum. İnceleyip geri dönüş yapmanız benim açımdan çok yararlı olur. Sormak istediğim soru şu. Speedmax avantaj paketi sabit 86 TL ve kotasız. Speedmax avantaj Smart paketi ise 63 TL ama kotayı aşarsak 86 TL anladığım kadarıyla. Yani aralarında hiçbir fark yok ama Smart paketinde 100 GB ı aşmazsam 63 TL geliyor. Peki kotayı aştığım zaman hız yavaşlaması vesaire durumlar mevcut mudur yoksa sadece fiyatta mı değişiklik olur?

Dosya Ekleri

• resim_2022-03-25_194106.png
    resim_2022-03-25_194106.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 33

TurkNet tavsiye ederim. Hattın ne kadar desteklerse o hız veriliyor.

Öncelikle vaktinizi ayırdığınız için sağ olun. Çok yakın bir arkadaşım da sizin gibi Netspeed'i önerdi. Ben de Netspeed'e geçmeyi planlıyorum. Ekran görüntüsünü bırakıyorum. İnceleyip geri dönüş yapmanız benim açımdan çok yararlı olur. Sormak istediğim soru şu. Speedmax avantaj paketi sabit 86 TL ve kotasız. Speedmax avantaj Smart paketi ise 63 TL ama kotayı aşarsak 86 TL anladığım kadarıyla. Yani aralarında hiçbir fark yok ama Smart paketinde 100 GB ı aşmazsam 63 TL geliyor. Peki kotayı aştığım zaman hız yavaşlaması vesaire durumlar mevcut mudur yoksa sadece fiyatta mı değişiklik olur?
Hayır hocam hiçbir şekilde hız sınırlaması yapılamaz. AKK / AKN kaldırıldı.

Buyrun aldığım hızlar bu şekilde. VDSL için boş portunuz var, bu harika. Bildiğim kadarıyla taahhütünüzün son ayında iken cezasız çıkma hakkınız bulunuyor.

Halihazırdaki aboneliğinizi direkt taşıma talebi olarak ileteceksiniz Netspeed'e. Eğer ev telefonu hizmeti alıyorsanız PSTN iptal dilekçesi doldurup bu ev telefonunu da fesh edebileceksiniz. İnternetiniz de hizmet aldığınız SoL'den direkt taşınacak Türk Telekom'a.

Online başvuru yaparken gerekli bilgileri aktarıyorsunuz, adres bilgisi, kampanya seçimi, ISS taşıma evraklar ve en son aşamada davet kodu gireceğiniz alanlar bulunuyor. En sonunda bu evraklar size mail olarak iletilecek. Bazen SPAM'a düşüyor dikkatli bakın.

Mailinize ulaşan bu evrakları fotokopisini çıkartarak size en yakın MNG kargo şubesine size verilen kod ile ileterek kargolayacaksınız.

Denizli Merkez şubeye iletilecek evraklarınız. Sesli onay için aranacaksınız. Kampanya bildirimi, davet kodunuz onaylandı vs diyecek yetkili. Ne zaman işlemlerinizi başlatalım diye soracaktır. Hemen başlatın derseniz 48 saat içerisinde taşıma gerçekleşir.

Ben çok memnunum aldığım hizmetten. Aynı kampanyayı da kullandığım için.

Apartmanıma FTTH fiber altyapı çekildi. Netspeed'i arayıp kampanya değiştireceğim. Direkt geçişimi sağlayacaklar sorunsuz biçimde. Çok memnunum aldığım hizmetten.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-03-23 232057.png
    Ekran görüntüsü 2022-03-23 232057.png
    143,8 KB · Görüntüleme: 44

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı