Hangi internet tarayıcısı daha iyi?

Brave: Mevcut reklam engelleme ve güvenlik kalkanları içeriyor. Son derece hızlı ve daha az kaynak kullanıyor.

Opera: Kendi bünyesinde VPN barındırıyor. Ayrıca mesajlaşma özelliği de var.

Ram olarak biraz fazla tüketse de hız ve optimizasyon olarak firefox diğer tarayıcılara göre bana iyi geliyor. Örneğin opera ve chromeda twittera girdiğimde aşağıya doğru gittiğimde ekranda takılmalar hissediyorum, ama firefoxda böyle sorunlarla karşılaşmıyorum.

Bilgisayarın çok kötü değilse şuan en hızlısı Chrome. Ram canavarı eskide kaldı. Ne kadar sekme açık kullanırsan o kadar yorarsın sistemini. Her sekme için ayrı tarayıcı açılıyor gibi düşün böylelikle herhangi bir çökmede işine kaldığın yerden devam edebiliyorsun.

Opera falan hayatta kullanmazdım, Çinliler tarafından satın alındı ve VPN bile kullansanız yaptığınız her şey proxy üzerinden izlenip kayıt altına alınıyor. Tarayıcı özelliği anlamında evet bence de en gelişmişi Opera, sunduğu özellikler başka hiçbir tarayıcıda yok. Fakat bir şey bedavaysa, ürün sizsiniz cümlesini unutmayın.

Sırasıyla Brave, Firefox veya Vivaldi öneririm.

Firefox uzun süre kullandım ancak gizlilik konusunda onda da birkaç küçük sıkıntılar var, ayrıca son attıkları tweet sebebiyle Mozilla Vakfı'nın amaçlarından çıktığını düşünüyorum. Bu sebeple Brave'e geçiş yaptım. Firefox standartta izleme koruması ile geliyor ancak reklam engellemesi yok. Bunun için de UBlock Origin tercih edebilirsiniz.

2021 senesinde hala Chrome kullanıp bilgilerinin tümünü Google ile paylaşanlar nasıl var hayret ile izliyorum. Brave Chrome'un birebir aynısı, çok daha hızlı, reklam ve takipçi engelleme standart olarak sunuluyor, üstelik BAT olarak kriptopara kazanma şansınız da var. Kriptopara ile işim olmaz diyorsanız kapatabiliyorsunuz.

Ben Chrome olmadan yapamam diyorsanız da en azından Ungoogled Chrome kullanın, Google'a para ve kişisel verilerinizi kazandırmayın.

Opera bilgileri çalıyor diye biliyorum. Chrome bence daha güvenilir zaten her şeyim Google'da kayıtlı neyi çalacak ki kendinde olanı bir daha mı çalacak.

Bende Firefox'u deneyeceğim kankalar güzel tarayıcımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…