Zamanında Opera'ya geçmeye yeltendim. Her şeyi Chrome'dan aktardım (tema, yer işaretleri vb). Bir süre kullanınca fark ettim ki Opera daha yavaş. Chrome ile test yaptım, -başta WhatsApp olmak üzere- siteler Chrome'da daha hızlı açıldı. Acaba bu benim şansıma olan bir şey miydi yoksa Opera kullanıcıları biraz fanboyluk mu yapıyor?
RAM konusu benim de dikkatimi çekmişti ancak hiç sorun yaşamadım şu ana kadar. Oyun oynarken aynı anda birçok sekmede işlem yaptığım bile oldu. Dediğin gibi RAM miktarına bağlı olabilir.Dediğiniz şeyin önbelleğe alma ile ilgisi var. CCleaner adlı uygulamayı kullandığım zamanlarda Chrome 1.4 GB önbellekleme yaparken Opera 700 MB yapıyordu.
İşte bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı, bizim gibi RAM'i az olan kullanıcılar için Opera ideal.
edge://flags#edge-omnibox-msb (disabled) yapın ve önerdiği gibi tarayıcıyı yeniden başlatın. Sonuç aşağıdaki gibi olması lazım. O işaretlediğim kutuda arama yapınca kullandığınız arama motoru üzerinden sonuçları gösterir.Ama hâlâ yeni sekme açınca Bing'den, Google'a gitmiyorMesela gördüğün resimde Google açılıyor. Ama yeni sekmede hâlâ Bing var. Bir türlü düzeltemiyorum.
nerden yapıcağız?edge://flags#edge-omnibox-msb (disabled) yapın ve önerdiği gibi tarayıcıyı yeniden başlatın. Sonuç aşağıdaki gibi olması lazım. O işaretlediğim kutuda arama yapınca kullandığınız arama motoru üzerinden sonuçları gösterir.
Eki Görüntüle 506759
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.