Hangi işlemciyi almalıyım?

Bütçe
15.000-16.000 TL

batyoxide

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;
İşlemci konusunda eleye eleye elimde 4 işlemci kaldı.
Ryzen 7 7800x3D.
Ryzen 9 7900X.
Ryzen 9 7900x3D.
Intel i7 13700K.

Sistem uprade edeceğim en iyi işlemci hangisini almalıyım kafam çok karışık.
İhtiyaçlarım şu şekilde;
8K görüntü alma, fotoğraf editleme ve düzenleme (amatör fotoğrafçıyım)
Ufak tefek Valorant editleri 1-2 dakikalık.
Ve yoğunlukla Gaming üzerine. Oynadığım oyunların %80i ekran kartını zorlayan oyunlar ve Valorant.
Anakartı ise Z690 veya X670e chipset alacağım.
Ekran kartım Zotac AMP airo Extreme RTX 4070 Ti OC.
Bu dört işlemciden sadece Gaming için 7800x3D testlerde i9 13900K'yı bile eziyor. Ama arada sırada diğer işlerler de uğraşacağım. O testlerde ise hem Intel hem de diğer AMD işlemciler 7800x3D'yi eziyor. Kafam çok karışık önerilerinizi bekliyorum.

Dipnot: İşlemci soğutucum ASUS ROG Ryujin II 240mm sıvı soğutucu.
Dipnot2: Ryzen 5000 serisi işlemci önermeyin.
Dipnot3: Güncel olarak kullandığım ASUS ROG STRIX X570e Gaming anakart ve Ryzen 9 3900X işlemci kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 7900x3D en güçlüleri sanırım.

Hocam en güçlüsü değil en iyisini alacağım. Fiyatları yakın zaten birbirine testlerde 7800x3D en yüksek FPS'yi alan işlemci ama 8 çekirdekli olması çekimser olmamın birinci nedeni.

Soru mu şimdi 7900x3D, bunun yanında bir ay daha bekleyip yeni Intel işlemcileri bekleyebilirsin.

Yeni işlemciler ne zaman satın alınabilir olacak? Yani duyrulma TR'ye gelmesi ve satışı kaç gün şu sürer şu andan itibaren? Ayrıca çok beklemek istemiyorum ekran kartım yoğun bir darboğaz yiyor maalesef...

Hocam en güçlüsü değil en iyisini alacağım. Fiyatları yakın zaten birbirine testlerde 7800x3D en yüksek FPS'yi alan işlemci ama 8 çekirdekli olması çekimser olmamın birinci nedeni.

Yeni işlemciler ne zaman satın alınabilir olacak? Yani duyrulma TR'ye gelmesi ve satışı kaç gün şu sürer şu andan itibaren? Ayrıca çok beklemek istemiyorum ekran kartım yoğun bir darboğaz yiyor maalesef...
Uzun süreceğini zannetmem. İntel beklemeye değecek kendi kanaatimce. Ben geçici süreliğine 13. nesil aldım takılıyorum, yenisi çıkınca değişime geçeceğim.

Oyun için 7800x3D iş için 7900X.

Kullanımın %85i oyunu oluşturacak yani 7800x3D almak en mantıklısı değil mi? Bu işlemcideki sır nedir de kendisinden çok daha üstün işlemcilerden oyunlarda gözle görülür bir üstünlük kurabiliyor? İlmi nedir bu işin 😅

Kullanımın %85i oyunu oluşturacak yani 7800x3D almak en mantıklısı değil mi? Bu işlemcideki sır nedir de kendisinden çok daha üstün işlemcilerden oyunlarda gözle görülür bir üstünlük kurabiliyor? İlmi nedir bu işin 😅
Ryzen 7 7800x3d oyun için en iyi. Zaten Ryzen 9 en üst seviye ve üst düzey modelleme, render gibi işlerde kullanıyor. Asıl amacı oyun değil diye biliyorum.

Oyun için 7800X3D en iyi.
Teşekkürler sanırım 7800x3D'de karar kılacak gibiyim. Yoğunlukla oyunda kullanıcam çünkü işlemciyi.

Uzun süreceğini zannetmem. Intel beklemeye değecek kendi kanaatimce. Ben geçici süreliğine 13. nesil aldım takılıyorum, yenisi çıkınca değişime geçeceğim.

Beklemek bir yandan şu yüzden korkutuyor beni. İşim gereği ticaret yaptığım için ve dolar borsayla da zaruri olarak içli dışlı olduğum için tldeki belirsizlikten ötürü doların yükselme ihtimali ve alacağım işlemci anakart RAM üçlüsünün de doğal olarak fiyatının artması... Şu an için beklemeyi bu yüzden istemiyorum 😅 ha zaten şirket kartıyla alacağım bunları kart da ayın 20'sinde dönecek o zamana kadar bekleyeceğim her türlü.

Ryzen 7 7800x3D oyun için en iyi. Zaten Ryzen 9 en üst seviye ve üst düzey modelleme, render gibi işlerde kullanıyor. Asıl amacı oyun değil diye biliyorum.

Teşekkürler... Sanırım kararımı verdim gibi. Intel kanadında yeni işlemciler çıkmazsa 20 gün içinde Ryzen 7800x3D alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı