Hangi İşletim Sistemini Önerirsiniz?

samizeldestan

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir laptop almak istiyorum. Yaklaşık 3000 TL civarlarında bir şey olacak. Bilgisayar ile internet sayfalarında dolaşma, web tasarımı ile uğraşma, video ve resim düzenleme programlarını kullanma ve ara sıra oyun oynamayı da düşünüyorum. GTA 5 gibi yüksek grafikli oyunları falan rahat oynatması gerekiyor bilgisayarın. Benim bu tür ihtiyaçlarım için en iyi işletim sistemi hangisidir? Uyumluluk sorunu çıkartmayacak, stabil olarak çalışacak ve arka planda gereksiz uygulamaları çalıştırmayacak bir işletim sistemi. Gönlüm Windows 7'den yana gidiyor ama Windows 10'da hoşuma gidiyor. Ancak Windows 10'un arka planda bir sürü uygulama çalıştırması hiç hoşuma gitmiyor. Bu konuda önerileriniz nelerdir acaba?

Ama bu Windows 10'da arkaplanda bir sürü şey çalışıyor bunları ne yapacağız? Ve bütün oyun ve programlarda uyumluluk sağlar mı?

Ama bu Windows 10'da arkaplanda bir sürü şey çalışıyor bunları ne yapacağız?
O çalışan servisler Windows'un eksiksiz ve hatasız bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Yani işletim sisteminin bir parçası o uygulamalar. Sisteme performans açısından bir olumsuz etkisi yok.

Ve bütün oyun ve programlarda uyumluluk sağlar mı?
64 bit kurduğunuz sürece evet. 32 bit devri kapandı zaten.

Yeni bir laptop almak istiyorum. Yaklaşık 3000 TL civarlarında bir şey olacak. Bilgisayar ile internet sayfalarında dolaşma, web tasarımı ile uğraşma, video ve resim düzenleme programlarını kullanma ve ara sıra oyun oynamayı da düşünüyorum. GTA 5 gibi yüksek grafikli oyunları falan rahat oynatması gerekiyor bilgisayarın. Benim bu tür ihtiyaçlarım için en iyi işletim sistemi hangisidir? Uyumluluk sorunu çıkartmayacak, stabil olarak çalışacak ve arka planda gereksiz uygulamaları çalıştırmayacak bir işletim sistemi. Gönlüm Windows 7'den yana gidiyor ama Windows 10'da hoşuma gidiyor. Ancak Windows 10'un arka planda bir sürü uygulama çalıştırması hiç hoşuma gitmiyor. Bu konuda önerileriniz nelerdir acaba?
Linux kur. Windows gibi casus, merkeziyetçi, sahipli ve kapalı kaynak yazılımlardan uzak dur. Endeavour OS, Arch Linux, Arco Linux deniyebilirsiniz. Bu işletim sistemleri istediğiniz çoğu kriterlere uyuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı