Hangi işte çalışmalıyım?

183206

Megapat
Makaleler
1
Birisi sahil kenarında çay bahçesi, kafe gibi. Biraz büyük ve konumu nedeniyle yoğun olabilecek bir yer. Günde 8-8.5 saat garsonluk. Ama biraz kasıntı bir yer. Biraz profesyonellik peşindeler, tecrübesiz eleman almıyorlar. Atıyorum yanlış sipariş girdin iptal edemiyorsun, kasaya gidip söylemen lazım ve muhtemelen biraz da azar işitmen. Sürekli çayın yanında müşterilere tatlı satmanı bekliyorlar, kahvenin yanına soda vs. garson ve satış elemanı karışımı gibi.

Diğeri midyeci Ahmet. Günde 10 saat. Yaklaşık 1.5-2 saat fazla çalıştırıyor diğer yerden. Ayrıca sabah 3'te, 5'te eve geleceğim. Her gün akşam gidip sabaha kadar çalışacağım yani.
Dönüşte taksi parasını veriyormuş. Midyecide sadece garsonluk değil ayrıca kasaya bakmamı, midye doldurmamı vs. de bekliyorlar. Diğer kafe kadar kasıntı gözükmedi ama gözüme. Onlara da 8 saat garsonluk yapabileceğim yer bulduğumu, haftada 60 saatin çok fazla olduğunu söyledim. 10 saat ayakta dikilmek zorunda değilsin, iş olmaz oturur dinlenirsin, çayını içersin dedi. 10 saat çalışıyorsun da bunun 2-3 saati çok yoğun olur gerisi rahat dedi. 10 saat koşuşturmuyormuşsun etrafta denildiğine göre. Yemek ücreti pek makul değil ama, aylık bin lira yemek ücreti varmış. Tavuk döner yesem gene yetmez ki o saatte açık hiçbir yer bulunmaz.
Yazın geçici olarak 2-3 ay çalışacağım. Sizce hangi iş daha mantıklı?

Bence midyeciye girmeden önce şöyle göz at, eğer gerçekten çok fazla yoğun olmuyorsa orayı tercih et. Hem taksi parasını da veriyormuş.
Öğleden sonra gittiğimde baktım, içeride sadece 1 aile vardı. Gerisi boştu. Ancak akşam ve gece saatlerinde daha yoğun olacağı kesin. Gene de kafe kadar olmaz diye tahmin ediyorum.

Şahsen yoğun 8 saattense gevşek 10 saati tercih ederdim. Yine de midye doldurma veya yemek ücreti sıkıntı yaratacaksa garsonluğa bakmanız daha mantıklı olabilir. Ayrıca sabaha kadar çalışmayı bünyeniz kaldıracak mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı