Hangi kurum THH'ye verilmeli?

• Konuyu başlatan Techh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 916

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
Merhaba. Bir skechers mağazasından almış olduğum ayakkabıda yaşadığım deformasyon sebebiyle ürünü incelemeye gönderdim fakat red cevabı aldım. Bunun üzerine THH'ye başvuru yapmak istiyorum fakat hangi firmayı THH'ye vermem gerektiğini bilmiyorum. Benim aldığım faturanın üzerinde yalı Spor'un bilgileri yer alıyor ve yine faturanın üzerinde firmanın adresi İzmir/Karşıyaka olarak yazılmış. Ben ürünü İzmir dışında bir mağazadan aldım ve THH yeri olarak da bu şehri seçmek istiyorum fakat faturadaki adresi yazınca ikametgâh şehrim dışında diğer seçenek İzmir olarak karşıma çıkıyor. Bir diğer problem faturada yalı Spor'un bilgileri yer alsa da skechers, Türkiye'de olka spor distribütörlüğünde satış yapıyor. Ürünü garanti için gönderdiğimde olka Spor'a gönderdim. Yine Skechers'ın Türkiye sitesinde yer alan bilgiler de olka Spor'un bilgileri. Hangi firmayı THH'ye vermem gerekiyor? Ayrıca yalı Spor'u vermem gerekiyorsa ürünü satın aldığım mağazanın adresini girmem gerekiyor yoksa faturada yer alan adresi mi girmem gerekiyor? Son olarak dosya ekleme kısmına üründeki deformasyonlara ait fotoğrafların yanında Skechers'tan bu süreçte aldığım mesajların ekran görüntülerini de ekliyorum. Başka bir şey eklememe gerek var mı?

OLKA SPOR MALZEMELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'ne karşı şikayette bulunacaksın Skechers Türkiye'nin hem distribütör hem de üretici firma kendileri. Ayrıca tüketicinin ikametinin bulunduğu yerdeki heyet görevli. Firma Vergi numarası ve bilgileri burda:
Ekran görüntüsü 2024-01-03 165831.png

Yalı spor satıcı firma ancak sen üretici/distribütörün ayıplı maldan sorumluluğundan değişim/iade hakkını kullanacaksın.

Garantiye nereye gitti ve nerden cevap aldığına da bağlı. Büyük ihtimalle Skechers Türkiye dönüş yapmıştır sana.?

Son düzenleme:
Olka spor malzemeleri ticaret anonim şirketi'ne karşı şikayette bulunacaksın skechers Türkiye'nin hem distribütör hem de üretici firma kendileri. Ayrıca tüketicinin ikametinin bulunduğu heyet görevli. Firma vergi numarası ve bilgileri burada:Eki Görüntüle 2072973

Yalı spor satıcı firma ancak sen üretici/distribütörün ayıplı maldan sorumluluğundan değişim/iade hakkını kullanacaksın.

Öyle olmuyor hocam maalesef. Benzer bir durum yaşadım. Fatura kesen firma kimse onu şikayet etmeniz gerekli.

Öyle olmuyor hocam maalesef. Benzer bir durum yaşadım. Fatura kesen firma kimse onu şikayet etmeniz gerekli.
Somut olaya göre değişir. Garanti sağlayan firma satıcıyla aynıysa o zaman satıcıdan istersin ama bazı durumlarda üreticiden istersin. Mesela benim bilgisayar yandı satıcı hepsiburadaydı ama şikayet ASUS'a yapıldı. Nitekim karar asusa üreticiye tebliğ edildi o da satıcıya iletti. Ama asıl olan üreticiye karşı şikayette bulunulmasının gerekli olduğuydu.

Somut olaya göre değişir. Garanti sağlayan firma satıcıyla aynıysa o zaman satıcıdan istersin ama bazı durumlarda üreticiden istersin. Mesela benim bilgisayar yandı satıcı hepsiburadaydı ama şikayet ASUS'a yapıldı.

Benim kulaklığım bozuldu arena bilgisayar(distribütör) ile yaşadığım sorunu avrasya teknolojiyi(satıcı firma) şikayet ederek çözdüm. Stokta olmadığı için satıcı firma farklı bir kulaklık gönderdi. Bunun sorumlusu Türkiye distribütörü Türkiye'ye getirmediği için fakat cezasını satıcı çekti. 2 defa şikayette bulundum aynı kanıtlar ile birlikte satıcı olan kabul edildi. Ayrıca ilçe hakem heyetinden aldığım bilgi böyle. Onların rehberliğinde konuşuyorum.

Benim kulaklığım bozuldu arena bilgisayar(distribütör) ile yaşadığım sorunu avrasya teknolojiyi(satıcı firma) şikayet ederek çözdüm. Stokta olmadığı için satıcı firma farklı bir kulaklık gönderdi. Bunun sorumlusu Türkiye distribütörü Türkiye'ye getirmediği için fakat cezasını satıcı çekti.
Tamam işte orda satıcı firma üstlenmiş garantiyi üretici değil. Distribütör sorumluluğu üstlenmez aynı zamanda üretici değilse. Garantiyi taahhüt eden firma hangisiyse muhatap da odur işin özü. Arkadaşın muhatabı üretici firma yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.

Tamam işte orada satıcı firma üstlenmiş garantiyi üretici değil. Distribütör sorumluluğu üstlenmez aynı zamanda üretici değilse. Garantiyi taahhüt eden firma hangisiyse muhatap da odur işin özü.

Garantiyi arena bilgisayar yapıyor distribütörü olarak. Distribütörün tam tanımını bildiğinden emin misiniz?

TKHK: MADDE 11/2 Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.

Müteselsilen sorumlular ben tercihen üreticiyi şikayet ettim, satıcı da şikayet edilebilir. Günün sonunda tüketici lehine yorum yapıyorlar.​

Son düzenleme:
tkhk: Madde 11/2 ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.

Müteselsilen sorumlular ben tercihen üreticiyi şikayet ettim, satıcı da şikayet edilebilir. Günün sonunda tüketici lehine yorum yapıyorlar.​

Kendi ilçemdeki tüketici hakem heyeti satıcının yapılması gerektiğini söylemişti. 2.defa satıcı için başvurduğumda kabul edildi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı