Hangi laptop tercih edilmeli?

Bütçe
35000

noshima

Kilopat
Merhabalar arkadaşlar. Sahibinden ve Letgo'da anlaştığım şu laptoplar var,

Monster Tulpar T7 V20.7.5
i7-12650H 32GB 1TB RTX 4060 140w Boost ile 17.3"

Acer Nitro 5
Ryzen 7 6800H 16GB 1 TB 3070Ti 15.6

Erazer Deputy
İ5-12450H 16GB Ram 512GB SSD RTX4060-100W + Garantili 15.6.

Farklı 2. El önerilere açığım fakat Cüzdanım Güvende ödeme sistemleri olması şart.
Fiyatları aynı, vihazlar da genel kullanımım internette gezinti, tasarım ve oyun üzerine olacak.

Bütçenizi aşmıyorsa, ikinci el Asus’un Rog Strix serisine bakabilirsiniz. Daha önce G15 ve G16 modelleri kullandım, malzeme kalitesi ve verdiği his olarak diğer modellerin çok üstünde.

Ama yazılımsal olarak bazı problemleri var, mesela G16 modelini kullanırken Asus Armory Crate yazılımında güç modlarında bazı sorunlar yaşadım. Kendini otomatik olarak güç tasarrufu moduna alıyordu ve oyun oynarken bile neredeyse hiç fan çalışmıyordu ve ciddi FPS droplar oluyordu. Son çare olarak laptopu satmak zorunda kaldım ama ondan önce kullandığım G15 modelinde hiçbir sorun yaşamadım.

RTX 4060'larda watt sınırlaması var oyunlarda en fazla 105W görebilirsiniz, 3'ünden birini seçecek olsaydım Acer RTX 3070 Ti olanı seçerdim.

RTX 4060'larda watt sınırlaması var oyunlarda en fazla 105W görebilirsiniz, 3'ünden birini seçecek olsaydım Acer RTX 3070 Ti olanı seçerdim.

İlk olarak bende öyle düşündüm kas gücü bakımından aslında ama Acer Nitro 5 iyi yorum yapan görmedim. Sonrasında Gigabyte Aero 5 KE4 buldum fakat pil de çalışmıyordu.
Letgo'dan HP Omen 16 i5-13500HX 16 GB RAM 1TB SSD 165Hz RTX 4060'lı laptopu anlaştık ve satın aldım. Gelmesini bekliyorum hocam.

Bütçenizi aşmıyorsa, ikinci el ASUS'un ROG STRIX serisine bakabilirsiniz. Daha önce G15 ve G16 modelleri kullandım, malzeme kalitesi ve verdiği his olarak diğer modellerin çok üstünde.

Ama yazılımsal olarak bazı problemleri var, mesela G16 modelini kullanırken ASUS Armoury Crate yazılımında güç modlarında bazı sorunlar yaşadım. Kendini otomatik olarak güç tasarrufu moduna alıyordu ve oyun oynarken bile neredeyse hiç fan çalışmıyordu ve ciddi FPS droplar oluyordu. Son çare olarak laptopu satmak zorunda kaldım ama ondan önce kullandığım G15 modelinde hiçbir sorun yaşamadım.

Evet, ASUS serilerine baktım direkt olarak F16 A16 serilerine fakat pek istediğim gibi değillerdi olanlarında sıfırından farksız fiyatları vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı