Hangi Linux dağıtımı daha hızlı?

Lxle yi UEFI Dual boot olarak kurmak istediğimde kurulum ekranında kalıp kurulmadı birkaç defa denedim bu sorunu yaşadım sebebi nedir? Kurmak istediğim cihaz Lenovo V14 N4020 Celeron ve 4 GB RAM olan laptoptu. Şu anda Mint Xfce kurulu ondan da memnunum. Boşta 700 MB RAM kullanıyor.

4 GB RAM için 700 MB hiç de fena değil evet. Antix deneyebilirsiniz belki 150-200 arası kullanımı var ben kullanıyorum halen memnunum. Ama sistemim elverse ben de Mint xfce ya da lxde kullanırdım herhalde ya da MX.

Sorunuzun cevabını ise bilemiyorum. LXLE bildiğim kadarıyla önceki sürüm LTS'de çakılı kaldı ve halen güncelleme almadı bundan dolayı olabilir. Ubuntu 20.04 sürümündeydi en son baktığımda. 22.04'e geçirtmediler bir türlü.

Boyle bir sey gecerli degil kardesim her donanimin hafiza ihtiyaci farklidir. Senin doaniminda 150 harcar daha yeni bir donanima kurarsin 300 harcar gibi yani.
200 altı olur hocam oldukça hafiftir. 200 üstüne çıktığına pek şahit olmadım. 16 GB RAM olanda da 170-180 yani. Deneyebilirsiniz. Biliyorum 32-64 GB RAM kullananlara şaka gibi gelmiştir ama gerçekten bu hafifliği tutturan dağıtımlar halen var eski donanımlar için.

En hızlı Linux dağıtımı masaüstü ortamı olmayan Linux dağıtımıdır. Tabii sadece dosya indirip otomasyon ile uğraşacaksanız. Günlük kullanım için arıyorsanız GNOME, KDE gibi masaüstü ortamları yerine pencere yöneticilerini tercih edin. Alışması bunlara göre daha zor olacaktır, fakat öğrenildiğinde tam istediğiniz gibi her şeyi ayarlayabileceksiniz.

Linux Mint Xfce ile N4120 Celeron işlemci ve 12 GB RAM olan Acer A315 laptopta 17 sekme açtım bu 17 sekmenin 2 tanesi ful HDD film ve bir de YouTube'dan müzik açtım sekme açınca seste takılma duraksama olacak mı diye olmadı canavar gibi çalıştı ha bir de libreofice açtım bu kadar sekmenin üzerine toplam da 2.9 GB RAM kullandı. Windows bilgisayarların kanseri maalesef sistem iyi de olsa kötü de olsa durum bu şekilde. Aynı bilgisayar Windows güncelle anında tarayıcıyı da açınca kasmaya başlıyordu.

Şu anda Dell Vostro 3510 i5 11.nesil işlemci ve 16 GB RAM olan Windows 11 cihazla Celeron Linux Mint Xfce arasında bir fark yok. Çok para verip yüksek özellikli Windows yerine az para verip hafif Linux ile kullanmak daha mantıklı. Tabii kullanım alanları farklı ama kullanabilen için Linux gerçekten can mış.

Dell Vostro 3510 i5 11.nesil 16 GB RAM bilgisayarımdan antiX Linux canlı olarak inceledim çok az bir süre. RAM kullanımı 268 MB boşta. Çok güzel bir değer. Biraz baktığımda çok rahat kullanılabilir bir dağıtım. Eski 1-2 GB RAM'li bilgisayara kurulabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…