Hangi Linux dağıtımı tercih edilmeli?

Bütün Linux dağıtımlarını bütün işler için kullanabilirsiniz yalnızca gerekli şeyleri kurmanız gerekir. Burada sizin gibi bir son kullanıcı için VS Code yeterli.

Hayır, Ubuntu diğer hiçbir işletim sistemine benzemez. Kendine özgü bir görünüme sahiptir.

Ubuntu masaüstü:
Eki Görüntüle 2326231

Dürüst olmak gerekirse, Windows'tan daha hoş bir masaüstüne sahip. Fakat ben regata OS'a geçeceğim galiba. Peki mesela Ubuntu'ya geçtim diyelim. Oyun performansı konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

Dürüst olmak gerekirse, Windows'tan daha hoş bir masaüstüne sahip. Fakat ben regata OS'a geçeceğim galiba. Peki mesela Ubuntu'ya geçtim diyelim. Oyun performansı konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

Kesinlikle yaşamazsınız.
Ekran kartınız AMD ise ve Vulkan API desteği varsa daha iyi oynatabilir.

Bir çok şirket aslında sistem gereksinimlerinde Ubuntu 18.04, Ubuntu 20.04 gibi minimum sistem gereksinimleri verir. Elbette diğer Linux dağıtımlarında da çalışır ama şirketler Linux için program ve oyun geliştirirken Ubuntu'ya odaklanırlar. Yani sıkıntı yaşamanın aksine daha optimize şekilde kullanabilirsiniz.

Dürüst olmak gerekirse, Windows'tan daha hoş bir masaüstüne sahip.
Ek olarak uygulama menüsü şu şekilde:
1728571365698.png

Ayrıca kendine ait bir uygulama mağazası bulunuyor.
1728571418062.png

Birçok şirket aslında sistem gereksinimlerinde Ubuntu 18.04, Ubuntu 20.04 gibi minimum sistem gereksinimleri verir. Elbette diğer Linux dağıtımlarında da çalışır ama şirketler Linux için program ve oyun geliştirirken Ubuntu'ya odaklanırlar. Yani sıkıntı yaşamanın aksine daha optimize şekilde kullanabilirsiniz.

Ek olarak uygulama menüsü şu şekilde:
Eki Görüntüle 2326240

Ayrıca kendine ait bir uygulama mağazası bulunuyor.
Eki Görüntüle 2326242

Kesinlikle yaşamazsınız.
Ekran kartınız AMD ise ve Vulkan API desteği varsa daha iyi oynatabilir.

Önceden regata OS üzerine farklı bir konu başlığı açmıştım orada EndeavourOS ve Fedora önermiştiler. Bunlar nasıl peki?

Önceden regata OS üzerine farklı bir konu başlığı açmıştım orada EndeavourOS ve Fedora önermiştiler. Bunlar nasıl peki?
Endeavour OS sadedir. Minimal sayılır. Kullanmak için Linux'ta bir işi yapmak için ne kuracağınızı bilmeniz gerekir çünkü size hazır olarak sunulmaz.

Fedora güzel ama telemetri içeriyor. Kullanıcı verilerini topluyor. Ultramarine adında bir dağıtım bulunmakta Fedora tabanlı. Fedora'dan telemetrinin kaldırılmış hâli. Onu öneririm ama düz Fedora önermem.

Endeavour OS sadedir. Minimal sayılır. Kullanmak için Linux'ta bir işi yapmak için ne kuracağınızı bilmeniz gerekir çünkü size hazır olarak sunulmaz.

Fedora güzel ama telemetri içeriyor. Kullanıcı verilerini topluyor. Ultramarine adında bir dağıtım bulunmakta Fedora tabanlı. Fedora'dan telemetrinin kaldırılmış hâli. Onu öneririm ama düz Fedora önermem.

Peki hocam siz bana Ubuntu'yu mu önerirsiniz yoksa regata OS'u mu?

Peki hocam siz bana Ubuntu'yu mu önerirsiniz yoksa regata OS'u mu?
Muhtemelen şimdi diyeceğim şey yeterli olacaktır. Ben uzun yıllardır Arch Linux kullanan, övünmek istemesem de Linux'tan anlayan bir kullanıcıyım. Okul, iş gibi şeyler stabilite gerektirir bu nedenle insanlar kolay bozulmayan bir işletim sistemi kullanmak isterler.

Ben normal kullanımımı Arch Linux üzerinde, okul ve iş gibi şeyleri Ubuntu üzerinde yapıyorum. Yani Arch ve Ubuntu'dan oluşan bir dual boota sahibim. Ubuntu'yu öneririm.

Bütün Linux dağıtımlarını bütün işler için kullanabilirsiniz yalnızca gerekli şeyleri kurmanız gerekir. Burada sizin gibi bir son kullanıcı için VS Code yeterli.

Hayır, Ubuntu diğer hiçbir işletim sistemine benzemez. Kendine özgü bir görünüme sahiptir.

Ubuntu masaüstü:
Eki Görüntüle 2326231

GNOME masaüstü ortamını kullanıyor ne özgünü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şöyle belirteyim Linux bilgim yok. Önceden kullandığım tek Linux Regata OS. Son zamanlarda bilgisayarım çok yavaşlamaya başladı Windows 10 kullanıyorum. Yazılım öğrenmeye başlayacağım bir de oyun oynayacağım. Hangi Linux dağıtımlarını önerirsiniz?
Fedora KDE.

GNOME masaüstü ortamını kullanıyor ne özgünü?
İlla ki bir masaüstünü kullanacak zaten. Varsayılan GNOME kullanmıyor, kendine özgü bir deneyim sunuyor masaüstü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı