Hangi Linux versiyonuna geçilmeli?

xvyz

Centipat
Daha fazla  
Doğrusu yazılım bilmesem de ilgim var ve bilgisayar başında işletim sistemimin ayarlarıyla oynarken ve farklı yazılımlar yükleyip değişimi izlemekten büyük keyif alıyorum. Genel olarak bir kod için saatlerimi kaybetmekten hiç rahatsız olmam ve konfor alanımın dışına çıkmaya bayılıyorum. Linux'a geçmek istiyorum ama farklı farklı versiyonlarıyla uğraşmak istemiyorum. Genel olarak oyun oynamayı severim. Yazılım öğrenme arzum dışında günlük birer kullanıcıyım.

1- Hangi türüne geçeyim.

2- Başlarken neler bilmem gerekiyor?

3- Sistemim çok iyi değil ve ısınma sorunu yüzünden oldukça kötü performans veriyor.

4- Windows gibi arkadan RAM'imin yarısını yemese iyi olur.

Doğrusu yazılım bilmesem de ilgim var ve bilgisayar başında işletim sistemimin ayarlarıyla oynarken ve farklı yazılımlar yükleyip değişimi izlemekten büyük keyif alıyorum. Genel olarak bir kod için saatlerimi kaybetmekten hiç rahatsız olmam ve konfor alanımın dışına çıkmaya bayılıyorum. Linux'a geçmek istiyorum ama farklı farklı versiyonlarıyla uğraşmak istemiyorum. Genel olarak oyun oynamayı severim. Yazılım öğrenme arzum dışında günlük birer kullanıcıyım.

1- hangi türüne geçeyim.

2- başlarken neler bilmem gerekiyor?

3- sistemim çok iyi değil ve ısınma sorunu yüzünden oldukça kötü performans veriyor.

Linux Mint az RAM yer Fedora bende fazla yiyordu Linux Mint öneririm.

1- Hangi türüne geçeyim.

3- Sistemim çok iyi değil ve ısınma sorunu yüzünden oldukça kötü performans veriyor.

MX fluxbox a ne dersiniz?
Boşta 400 700 MB RAM kullanıyordu sanırım
Pek önermiyorum ama.

Doğrusu işletim sistemiyle oynamayı seviyorum ama kullanımında biraz da olsa pratiklik var mı?
Linux Mint'i Windows 10 gibi düşünebilirsiniz kullanıcı kolaylığı açısından iyi diyebilirim.

1- Hangi türüne geçeyim.

Sistem özelliklerin ne?

Hangi oyunları oynuyorsun?

Hangi yazılımları kullanıyorsun?

Windows benzeri bir deneyim mi istersin yoksa farklı bir deneyim mi?

1- Hangi türüne geçeyim.

Adobe'ye el veda deme zamanı gelmiş.

Sistem özelliklerin ne?

Hangi oyunları oynuyorsun?

Hangi yazılımları kullanıyorsun?

Windows benzeri bir deneyim mi istersin yoksa farklı bir deneyim mi?

Sistem;
İşlemci: Intel Core i7 10510U.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX 130.
RAM: 8 GB.
Depolama: 475 GB.

Online olarak Fortnite falan oynarım şu an singleplayer oyunlar oynuyorum sitemim yüzünden maksimum oynayabileceğim oyun GTA veya Witcher 3 Linux az sistem kullanırsa belki biraz daha öteye geçebilirim.

Linux'da yazılım konusunda rahat diye biliyorum ama şu an kendimi geliştirmek için Photoshop ve Visual Studio kullanıyorum ve Linux'a geçeceğim için Windows programlarından Word exxel ve PowerPoint'in yerini dulduracak uygulamalara ihtiyacım var.

Windows'tan farklı şey kolay kolay gözümün önüne gelmiyor önerebilreceğiniz versiyonların içinden seçebilirm zaten standart haliyle yavaş yavaş oynayıp özelleştirmeyi düşünüyorum.

Adobe'ye el veda deme zamanı gelmiş.

Onu duymuştum ama zaten öylesine Photoshop'u yüklü tutarım ve o konularda yeteneğim falan da yok Photoshop'u silsem de çok da önemli değil GIMP var zaten.

Biraz çılgınlık olması açısından belki saf Arch'ı elinizle kurmayı deneyebilirsiniz. Dokümantasyonlarından baka baka.

Sistem;
İşlemci: Intel Core i7 10510U.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX 130.
RAM: 8 GB.
Depolama: 475 GB.

Online olarak Fortnite falan oynarım şu an singleplayer oyunlar oynuyorum sitemim yüzünden maksimum oynayabileceğim oyun GTA veya Witcher 3 Linux az sistem kullanırsa belki biraz daha öteye geçebilirim.

Linux'da yazılım konusunda rahat diye biliyorum ama şu an kendimi geliştirmek için Photoshop ve Visual Studio kullanıyorum ve Linux'a geçeceğim için Windows programlarından Word exxel ve PowerPoint'in yerini dulduracak uygulamalara ihtiyacım var.

Windows'tan farklı şey kolay kolay gözümün önüne gelmiyor önerebilreceğiniz versiyonların içinden seçebilirm zaten standart haliyle yavaş yavaş oynayıp özelleştirmeyi düşünüyorum.

Onu duymuştum ama zaten öylesine Photoshop'u yüklü tutarım ve o konularda yeteneğim falan da yok Photoshop'u silsem de çok da önemli değil GIMP var zaten.

Ayrıca Visual Studio desteklenmiyor Linux'ta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı