Hangi Linux Dağıtımına Geçilmeli?

Hocam kendinizi geliştirmek istiyorsanız, Arch Linux gibi manuel olarak kurulan sistemleri tercih edebilirsiniz. Ancak ben Kernel, Kernel Panic gibi terimleri bilmiyorum, basit sistemlerden başlamak istiyorum derseniz, Ubuntu, Mint, openSuse, Pardus ya da Elementary OS gibi sistemlere yönelin derim.

Hocam kendinizi geliştirmek istiyorsanız, Arch Linux gibi manuel olarak kurulan sistemleri tercih edebilirsiniz. Ancak ben Kernel, Kernel Panic gibi terimleri bilmiyorum, basit sistemlerden başlamak istiyorum derseniz, Ubuntu, Mint, openSuse, Pardus ya da Elementary OS gibi sistemlere yönelin derim.
Linux'u iyi kullanmak isteyen herkes Arch linux kullanmak zorunda

Tamam hocam. Ben başlangıç için Arch önermedim ki? Ayrıca zorunda değil. Herkes istediği dağıtımı seçebilir. Ne yani yasa mı çıktı, Arch kullanmak gelişmiş Linux kullanıcıları için zorunludur diye?
Demek istedigim o değildi linux alaninda gelişmek isteyen herkesin yolu arch'dan geçer demek istedim

Demek istedigim o değildi linux alaninda gelişmek isteyen herkesin yolu arch'dan geçer demek istedim

Arch dışındaki dağıtımlarla da öğrenilebilir tabi neden öğrenilmesin.

Ama Arch'da sistemdeki yapılandırmaların çoğunu kendin yaparken diğer dağıtımlarda otomatik yapılandırılmış olarak geliyor.

Arch öğrenmek için daha ideal bir yol.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı