Hangi M1 çipli Macbook Pro'yu almak mantıklı?

8 GB RAM muhtemelen yetecektir ancak kafam rahat olsun, ilerde daha büyük işlere girerim dersen 16'ya yönelebilirsin. Teknolojinin sonu yok. Onu bekleyeyim dersin, başka bir şey çıkar. Bir bakmışsın yıllar geçmiş ama elinde bir şey yok. M1 çip hala yeni sayılır, sonraki modeli beklemene gerek yok.

8 GB az diyenler neye göre diyor? Ne yapacaksın laptopla? Onunla oyun oynayamazsın, biliyorsun değil mi? Ağır video edit, render falan uğraşmıyorsan, günlük işler için, dersler için 8 GB RAM yeter merak etme.

Konu sahibi uğraştığını belirtmiş.

256GB yetmeyebilir,
16GB'lı modeli daha rahat satarsın.

Merhabalar ben de bu konuyla ilgili bir şey sormak istedim, daha önce Macbook kullanmadım. Windowsta Chromeda 2 pencerede 10-15 sekme açınca %70-90 civarı bir RAM tüketimi oluyor. Böyle bir kullanımın üstüne bir de IntelliJ, Pycharm falan açınca 8 GB yetmediği için 16GB şart gibi bir şey oluyor. Mac için de benzer RAM tüketimi mevcut mudur? Çünkü günlük kullanımda 2-3 pencerede çok sekme açınca 8GB bugün bile alarm veriyor Windows için.

8 GB almanız yeterlidir diye düşünüyorum. YouTube'da karsılastırmaları var. Video editleme süresinde neredeyse aynı. Sadece 8K editlerken bir fark olusuyor 8K dışında gayet yeterli bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı