Hangi Marka Kaç Ölü Piksel Garantisi Sunuyor?

Schweppes

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İki monitör arasında kaldım biri Asus biri Viewsonic, yaklaşık 2 aydır araştırıyorum ve en son 2 model arasında kaldım. Almadan önceki en büyük korkum ışık sızması ve ölü pikseller. Ne kadar şans işi olsa da bazı modellerde kronik olarak çok fazla ışık sızması şikayeti olabiliyor. En büyük sorun ise ölü pikseller. Bazı markalar 3-5 ölü piksele kadar garanti kapsamına sokmayıp bu değerlerin üstünde ise anca o zaman garantiden değişim yapılabiliyormuş bu konuda bilgili birileri yardımcı olabilir mi?

1 ölü piksel bile ayıp mal sayılır. Fakat firmalar genelde 1 ölü pikselde değişim ya da iade kabul etmiyorlar. 1 ölü piksel bile varsa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurursanız büyük ihtimal sonuç sizin lehinize olur fakat bu süreç 6 aya kadar uzayabiliyor.

Monitörü mağazada deneyip alırsanız bunu dert etmenize gerek kalmayacaktır. Işık sızması da mağazada anlaşılmaz. Evde, karanlıkta test edersiniz. Sorun varsa ayıplı ürün olduğu için iade alırlar.
Alacağım ürün sadece hepsiburada da var dediğiniz mağazada test etme olasılığım yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı