Hangi mesleği seçmeliyim?

Erenla

Hectopat
Makaleler
9
Arkadaşlar merhaba şu an halihazırda elektronik okuyorum (ön lisans) bitirdikten sonra tekniker olacağım.
Ama arkadaşlar benim arabalara çok ilgim var bende kendi işimi yapayım diyorum hazır arabalarda ilgim varken elektrikli arabalar ve arabaların elektonikleri için tamir merkezi açsam mantıklı olur mu kazanabilir miyim?

Eğer cidden yapabilirim diyorsanız sanayide para kazanmak çok basit gelir size ama yapamazsanız büyük bir borç ile batarsınız bunu kimse istemez. DGS düşünmez misin hocam?

Yerinde olsam oto elektrikçi açar başlardım. Sanayide dükkan bulabiliyorsan büyük nimet olur senin için. Sanayide selam vermek 1000TL. Oto elektrikçi arızalı parçayı söküp eline veriyor gidip yenisini alıp geliyorsun. Günde 3-5 alternatör kömürü diyotu gelse, 3-5 marş motoru arızası gelse tertemiz 10.000TL. Daha gelecek kamyonlar, tarım makineları ve cam suyu pompasından cam motoruna kadar çıkan arızalar var. Parça derdin yok, akarı kokarı yok, büyük bir meslek hastalığı yok, çarpsa çarpsa 12v çarpar o da gıdıklar. İnanmayan akü kutularının birer kutbunu eliyle tutsun.

Ha sonrasında elektronik kısma girecek olursan ayrı mesele. Yükünü tuttuktan sonra mesleki tatmin için yapacaksan yap.

20 yıllık elektrik elektronik mühendisiyim. Boş dükkan bulsam bugün oto elektrikçi veya lastikçi açarım.

Ticarette her zaman para vardır hocam fakat öyle bir tamir merkezi çok pahalıya patlar. DGS sınavına girmeyi düşündünüz mü?

Merhaba düşündüm ama artık ders çalışmaktan sıkıldım o yüzden iş hayatına gitmek istiyorum.

Eğer cidden yapabilirim diyorsanız sanayide para kazanmak çok basit gelir size ama yapamazsanız büyük bir borç ile batarsınız bunu kimse istemez. DGS düşünmez misin hocam?

Hocam DGS çok zor ekstra olarak kendimde o potansiyeli göremiyorum o yüzden.

Merhaba düşündüm ama artık ders çalışmaktan sıkıldım o yüzden iş hayatına gitmek istiyorum.

Hocam zor demeyelim de istikrar lazım bende DGS yapacağım bu sene ama ticarette hep vardır para

Lokasyonu iyi olan bir dükkan bulursanız çevreniz genişse bu işi yapabileceğinizi düşünüyorsanız risk alın hocam. Bu ülkede artık ya memurluk ya da ticaretle geçiniliyor bir de mal mülk varsa tabii.

Yerinde olsam oto elektrikçi açar başlardım. Sanayide dükkan bulabiliyorsan büyük nimet olur senin için. Sanayide selam vermek 1000TL. Oto elektrikçi arızalı parçayı söküp eline veriyor gidip yenisini alıp geliyorsun. Günde 3-5 alternatör kömürü diyotu gelse, 3-5 marş motoru arızası gelse tertemiz 10.000TL. Daha gelecek kamyonlar, tarım makineları ve cam suyu pompasından cam motoruna kadar çıkan arızalar var. Parça derdin yok, akarı kokarı yok, büyük bir meslek hastalığı yok, çarpsa çarpsa 12v çarpar o da gıdıklar. İnanmayan akü kutularının birer kutbunu eliyle tutsun.

Ha sonrasında elektronik kısma girecek olursan ayrı mesele. Yükünü tuttuktan sonra mesleki tatmin için yapacaksan yap.

20 yıllık elektrik elektronik mühendisiyim. Boş dükkan bulsam bugün oto elektrikçi veya lastikçi açarım.

Hocam galeride çok açmak istiyorum acaba kazandırır mı?

Hocam zor demeyelim de istikrar lazım bende DGS yapacağım bu sene ama ticarette hep vardır para.

Hocam hakkınızda hayırlısı oldun umarım yaparsınız hangi bölümdesiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı