Hangi mesleği sevsem "o meslek bitti" deniyor

Nathandrake19

Picopat
Daha fazla  
Selamlar 10. sınıfa gidiyorum. Şu zamanlarda kafam çok karışık. Gemi makineleri ulaştırma mühendisliği okumak istiyorum ama zorluklarından dolayı b planı olarak görüyorum. Tek isteğim karada 100k hatta 80k maaş kazanabilecegim, iş bulması kolay bir meslek(sayısal ilk 60k falan hedefliyorum) ama bulamıyorum. Örneğin eczacı olmak istedim ona ataması yok dediler. Diş okumak içimden gelmiyor. Eğer iş bulma derdim olmazsa gözüm kapalı oyun yapımcısı veya gemi makineleri işletme mühendisliği okurdum. Ama maalesef ülkemizde bu işlere böyle bakamıyoruz. Garanti iş bulmamız lazım. Sizce ne yapmalıyım?

Selamlar 10. sınıfa gidiyorum. Şu zamanlarda kafam çok karışık. Gemi makineleri ulaştırma mühendisliği okumak istiyorum ama zorluklarından dolayı b planı olarak görüyorum. Tek isteğim karada 100k hatta 80k maaş kazanabilecegim, iş bulması kolay bir meslek(sayısal ilk 60k falan hedefliyorum) ama bulamıyorum. Örneğin eczacı olmak istedim ona ataması yok dediler. Diş okumak içimden gelmiyor. Eğer iş bulma derdim olmazsa gözüm kapalı oyun yapımcısı veya gemi makineleri işletme mühendisliği okurdum. Ama maalesef ülkemizde bu işlere böyle bakamıyoruz. Garanti iş bulmamız lazım. Sizce ne yapmalıyım?
Mesleğe değerini veren yapan kişidir, tonlarca işletme mezunu var ama hepsi aynı seviyede insanlar değil. Uzun lafın kısası ne istiyorsan onu oku, fark yaratırsan her yerde bolca iş var.

Hiçbir şeyin garantisi yok hocam. Kesin iş olarak görünen Pilotaj ve Askeri Üniversitelerde bile bir sağlık sorunu çıksa tamamiyle yatar o iş.

Ayrıca o işi onlar değil siz yapacaksınız. Ülkede herkes sizin gibi düşünse kim Eczacı, Asker, Mühendis olacak?
İşin geleceği tamamiyle sizsiniz.

Dostum sana şöyle söyleyeyim, bunu emin ol herkese söylüyorlar bende lise son sınıftayken meslek araştırırken ne söylesem seninki ile aynı cevabı alıyordum. (Önü açık değil, atama yok, çok zor vs.) En son şunu öğrendim okuyacağın bölümü gerçekten istersen zor olması önünün açık olmaması vs. hepsi sana bağlı yani demek istediğim isteğinin ve hedefinin peşinden git, bölümünde 1 numara ol ve severek yap sonra zaten iş bulma gibi bir derdin kalmayacak.

Hiçbir şeyin garantisi yok hocam. Kesin iş olarak görünen Pilotaj ve Askeri Üniversitelerde bile bir sağlık sorunu çıksa tamamiyle yatar o iş.

Ayrıca o işi onlar değil siz yapacaksınız. Ülkede herkes sizin gibi düşünse kim Eczacı, Asker, Mühendis olacak?
İşin geleceği tamamiyle sizsiniz.
Arkadaşın dediğine kesinlikle katılıyorum. Demek istediklerimin aynısını demiş. Yine karar sizde bitiyor hocam başkalarının sizin kariyerinizle oynaması pek mantıklı bir karar olmaz diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı