Hangi mesleklerin önü açık?

Makaleler
49

Bıraktığım linkte Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği olmaz diyenler var. Hatta atanamayan bir sürü öğretmen varmış. KPSS'yi kazanıp mülakatlarda elenen varmış. Mesela biri KPSS'den Full çekse bile giremez mi torpil falan varsa?

Peki önü açık meslekler hangileri? Mühendislik okuyup, işsiz kalan da oluyor.

Bu açtığım konuda hocaları eleştirme yaptım. Zaten iyi hoca, iyi kaliteyi, iyi kaliteyi de iyi öğrenci yapar bana göre. Tamam genele baktığımız zaman çoğu işsiz. Peki en üstte linkini attığım bir kişi Türk Dili ve Edebiyatı'nda derece yapsa bile işe yaramaz mı? En azından kaliteli özel bir yer kapak atabilir mi? Boğaziçi, Hacettepe veya İstanbul Üniversitesi gibi yerler.

Atamalarda bundan sonra mülakat kalkıyor diye duymuştum, kalktı mı seneye mi kalkacak bilmiyorum.

Türk dili edebiyatında derece yapsa ne olacak ki? KPSS ne mezun olduğunuz üniye bakar ne de okul ortalamanıza. Yani Boğaziçi Edebiyat 4.0 ortalama ile mezun olan biri Ahmet Çakar Üniversitesi'nden 2.0 ortalama ile mezun olan kişi ile devlet nezdinde eşit diye biliyorum, KPSS puanına bakar atanıp atanmayacağı.

Kapak atma olayı devlette olur, emekliliğe kadar tıkır tıkır maaşınızı yatırırlar, özelde sizi istedikleri zaman çıkarabilirler, öğretmen kadrosu küçülebilir, performansınızı beğenmeyebilirler, okulun sahibi/yöneticisi değişir, kendi ekibini kurmak ister sizin sözleşmenizi yenilemez mesela, okulu kapatma kararı alabilirler, şirket iflas da edebilir vs. Boğaziçi mezunuyum ben diye cv'nize yazar, başka işlere başvurursunuz.

Garantisi olan meslek diye bir şey yok. Şurayı bitirdim sonsuza kadar rahat yaşayacağım diye bir mantık yok.

Atamalarda bundan sonra mülakat kalkıyor diye duymuştum, kalktı mı seneye mi kalkacak bilmiyorum.

Türk dili edebiyatında derece yapsa ne olacak ki? KPSS ne mezun olduğunuz üniye bakar ne de okul ortalamanıza. Yani Boğaziçi Edebiyat 4.0 ortalama ile mezun olan biri Ahmet Çakar Üniversitesi'nden 2.0 ortalama ile mezun olan kişi ile devlet nezdinde eşit diye biliyorum, KPSS puanına bakar atanıp atanmayacağı.

Kapak atma olayı devlette olur, emekliliğe kadar tıkır tıkır maaşınızı yatırırlar, özelde sizi istedikleri zaman çıkarabilirler, öğretmen kadrosu küçülebilir, performansınızı beğenmeyebilirler, okulun sahibi/yöneticisi değişir, kendi ekibini kurmak ister sizin sözleşmenizi yenilemez mesela, okulu kapatma kararı alabilirler, şirket iflas da edebilir vs. Boğaziçi mezunuyum ben diye cv'nize yazar, başka işlere başvurursunuz.

Garantisi olan meslek diye bir şey yok. Şurayı bitirdim sonsuza kadar rahat yaşayacağım diye bir mantık yok.
Arayan değil de, aranan eleman olmak var bana göre biraz da. Evet, özelin garantisi yok ama kendini kanıtladığın zaman bir yerlerden ekmek kapın çıkar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı