Hangi NVIDIA sürücüsü iyidir?

Makaleler
22
Daha fazla  
Bu gün ilk kez NVIDIA kartlı bilgisayarıma Manjaro kurdum. Fakat benim anlamadığım şey şu. Wikide NVIDIA 460xx sürücüsü önerilirken, Manjaro forumda 390 sürücüsü önerilmiş.
Kod:
[kaan@kaan-aspirea31555g ~]$ inxi -G
Graphics:  Device-1: Intel UHD Graphics driver: i915 v: kernel
           Device-2: NVIDIA GP108M [GeForce MX230] driver: nouveau v: kernel
           Device-3: Quanta VGA WebCam type: USB driver: uvcvideo
           Display: x11 server: X.Org 1.20.10 driver: intel,nouveau unloaded: modesetting
           s-res: 1366x768
           OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics (CML GT2) v: 4.6 Mesa 20.3.1

Anladığım kadarıyla nouveau açık kaynak sürücü kullanıyorum şimdi. Bunda kalmalı mıyım, 390'a mı geçmeliyim, 460'a mı?

Şimdi ben UHD GPU da kullanıyorum. Bu NVIDIA Optimus, Bumblebee gibi şeyler kurulmalı mı, ne işime yarayacak?

Asıl mesele Manjoru'yu silmek istediğinizde başlayacak:)

Kolay gelsin gerçekten. Benzer durumla karşılaşmıştım, çok araştırma yapmama rağmen çözemeyip direkt dağıtımı silmiştim, tabii MBR'a yazılan GRUB menüsü silinmediğinden Windows'u da boot edememiştim ve kendimi format atarken bulmuştum:)

Artı -1 Eksi
Kaydetme F10 degil mi? Öyle yaptım, yine aynı. Şimdi de chkdsk yapmaya başladı Windows. Kafayı yedirtti bana.

Evet, doğru. İsterseniz CTRL+X kombinasyonu ile deneyin bir de.

Ayrıca Nomodeset'i doğru yere girdiğinize emin misiniz? Burada basitçe anlatılmış, bir göz atın isterseniz.

Evet, doğru. İsterseniz CTRL+X kombinasyonu ile deneyin bir de.

Ayrıca Nomodeset'i doğru yere girdiğinize emin misiniz? Burada basitçe anlatılmış, bir göz atın isterseniz.
Öyle yapıyorum zaten. Hatta splash da ekledim. Ama nafile.

Tty ekranının açılıp açılmadığını kontrol ettiniz mi hiç?
Acer yazısından öteye gitmiyor. Klavye mouse da algılamıyor. Öyle yazıya bakıyorum.
Tty ekranının açılıp açılmadığını kontrol ettiniz mi hiç?
Sanırım tty ekranına geldim. Ne yapacağım şimdi?
Bir de buradaki wiki sayfasında yazana göre sadece sudo mhwd -a pci nonfree 0300 yazmanız yeterli olacakmış.
Tty ekranında bunu denedim. Ve sanırım sürücü çakışması var.

Acer yazısından öteye gitmiyor. Klavye mouse da algılamıyor. Öyle yazıya bakıyorum.

Sanırım tty ekranına geldim. Ne yapacağım şimdi?

Tty ekranında bunu denedim. Ve sanırım sürücü çakışması var.

İlk önce kurduğunuz paketi kaldırmalısınız. Ardından açık kaynaklı video-Linux paketini kurup masaüstüne ulaşabilirsiniz. Ama ekran kartından kaynaklı bir sorun olsaydı nomodeset ile girebilirdiniz.

Kurulu paketi bulmak için pamac search nvidia yazarsanız en altta kurulu paketleri bulabilirsiniz.

İlk önce kurduğunuz paketi kaldırmalısınız. Ardından açık kaynaklı video-Linux paketini kurup masaüstüne ulaşabilirsiniz. Ama ekran kartından kaynaklı bir sorun olsaydı nomodeset ile girebilirdiniz.

Kurulu paketi bulmak için pamac search nvidia yazarsanız en altta kurulu paketleri bulabilirsiniz.
Paketleri sildim. Video-linux paketi de bulunamıyor diyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı