Hangi özgür ve açık kaynak yazılım projelerine destek oldunuz?

Pardus'ta ne yaptınız özel değilse?
Klasik hata raporlama ve öneriler de vardı. Örneğin anımsadığım kadarıyla uyku moduyla ilgili uğraşmıştım uyku moduna belirli sürede girmeme ya da girince tekrar uyanmama, uygulama bağımlılıkları vs.
Genç kitleye daha iyi hitap edeceğini düşündüğümden kampüslerdeki belirli etkinlik zamanlarında stand açıp tanıtım yapmak ve kurulum diski dağıtmak yerinde bir karar olmuştu. Özellikle teknolojiyle alakalı bölümlerin ilgisinden dolayı farklı okullardan da davetler oldu. Bazen tek, bazen 2-3 kişi olarak seve seve katıldık.

Klasik hata raporlama ve öneriler de vardı. Örneğin anımsadığım kadarıyla uyku moduyla ilgili uğraşmıştım uyku moduna belirli sürede girmeme ya da girince tekrar uyanmama, uygulama bağımlılıkları vs.
Genç kitleye daha iyi hitap edeceğini düşündüğümden kampüslerdeki belirli etkinlik zamanlarında stand açıp tanıtım yapmak ve kurulum diski dağıtmak yerinde bir karar olmuştu. Özellikle teknolojiyle alakalı bölümlerin ilgisinden dolayı farklı okullardan da davetler oldu. Bazen tek, bazen 2-3 kişi olarak seve seve katıldık.

Eski PARDUS'ta mı yenisinde mi?

Eski PARDUS'ta mı yenisinde mi?
Eski. Debian tabanına geçildikten sonra yeni sürümde de yaptık ama o zaman da Pardus'un akıbeti belli olmadığından, öğrencilik bittiğinden ve zaman ayıramamaktan dolayı sürdüremedik. Aynı şekilde gelişmeye devam etse ve gelişse şu an bile yine yaparım.

Eski. Debian tabanına geçildikten sonra yeni sürümde de yaptık ama o zaman da Pardus'un akıbeti belli olmadığından, öğrencilik bittiğinden ve zaman ayıramamaktan dolayı sürdüremedik. Aynı şekilde gelişmeye devam etse ve gelişse şu an bile yine yaparım.
Son zamanlarda ara ara çıkışlar oluyor ancak büyük bir atılım olmadı sanırım.

Açık kaynak projerlerde mi kullanılıyor, yoksa şirket içi çalışmalarda mı? Konuda uzağım biraz, anlayamadım.
Projenin kendisi açık kaynakli. Ister ücretli olarak sentry'den servis hizmeti alabilirsin istersen ilgili yazilımi ücretsiz olarak kendin yönetir, kurar öyle kullanirsin.

Kendi yazdiginiz koda entegre ettiginiz bir yardimci yazilim. Google'da biraz arastirirsaniz sonuc bulursunuz.

Hadi beni kafaya aldın:) isim vermeden bir kaçını anlatayım bari.
Distrowatch sitesinin ilk elli içinde yer alan bir dağıtımın geliştirici üyeliğini yaptım. Yine Distrowatch sitesinde ilk elli içinde yer alan başka bir dağıtımın çevirisine katkıda bulundum. Geliştirici olmak için başvuran bir çok arkadaşı çeşitli dağıtımlara yönlendirdim. Uzun yıllar bir yandan öğrenmeye çalışırken bir yandan da öğrendiklerimi makale olarak paylaşmaya çalıştım. Bir kaç dağıtımın gelişimi için alfa sürümlerinde kobaylık yaptım. Yardım desen zaten yine uzun yıllardır asıl işim gibi bir şey oldu, Technopat sitesine belki de bunun için üye olmuşumdur. Eh,söylemesi ayıp değilse kendi kararımca kendi dağıtımımı paylaşıyorum.
Bu arada yazılımcı olmadığımı her şeyi araştırma ve deneme-yanılma yoluyla yaptığımı belirteyim:)
Hatırladığım kadarıyla Ubuntu Türkiye forumunda da üyeliğiniz vardı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı