Hangi parçayla başlamalıyım?

Bütçe
2500?

DeathBringer

Kilopat
Merhabalar. Yaklaşık 4 senedir kullandığım i7 4790, GTX 970 4 GB 256 Bit ve Gigabyte B85M-HD3 sistemim artık eskiden aldığı performansı oyunlardan almadığı için daha iyisini toplamak istiyorum. Sizce hangi parçadan başlamalıyım? Daha hangi parçadan başlamam gerektiğini bilmediğim için aklımda belirli bir bütçe yok.

Küçük bir araştırma yaptım ve benim anakartımın GTX 970'i bile tam performansla desteklemediğini öğrendim. Yeni bir parça alsam büyük ihtimalle onları da desteklemeyecek.

Sorun şu ki, buna da emin değilim. Son model bir anakart aldığımda, elimdeki RAM'leri veya diğer parçaları sıkıntısız çalıştıracak mıdır, mesela, aldığım anakart 4133 MHz B450M olsa 1333 MHz RAM'ler veya diğer parçalar sorun çıkartacak mı? Ekran kartıma uygun PCI slotu olacak mı?

Aklımdaki ekipman: B450M PRO-M2 MAX (550 TL. 780 küsürden düşmüş.), AMD RYZEN 5 3500X 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci (1440 TL) toplam 1990 TL ediyor. Bu veya yakın fiyata daha iyi alabileceğim neler var? Ekran kartları aşırı pahalı olduğu için ilerleyen zamanlarda RTX 2060 almayı planlıyorum. Belki 3000 serisi ucuzlarsa 2000 serisinde de indirim görürüz.

Teşekkürler.
Merhabalar. Yaklaşık 4 senedir kullandığım i7 4790, GTX 970 4 GB 256 Bit ve Gigabyte B85M-HD3 sistemim artık eskiden aldığı performansı oyunlardan almadığı için daha iyisini toplamak istiyorum. Sizce hangi parçadan başlamalıyım? Daha hangi parçadan başlamam gerektiğini bilmediğim için aklımda belirli bir bütçe yok.

Küçük bir araştırma yaptım ve benim anakartımın GTX 970'i bile tam performansla desteklemediğini öğrendim. Yeni bir parça alsam büyük ihtimalle onları da desteklemeyecek.

Sorun şu ki, buna da emin değilim. Son model bir anakart aldığımda, elimdeki RAM'leri veya diğer parçaları sıkıntısız çalıştıracak mıdır, mesela, aldığım anakart 4133 MHz B450M olsa 1333 MHz RAM'ler veya diğer parçalar sorun çıkartacak mı? Ekran kartıma uygun PCI slotu olacak mı?

Aklımdaki ekipman: B450M PRO- M.2 Max (550 TL. 780 küsurden düşmüş.),AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci (1440 TL) toplam 1990 TL ediyor. Bu veya yakın fiyata daha iyi alabileceğim neler var? Ekran kartları aşırı pahalı olduğu için ilerleyen zamanlarda RTX 2060 almayı planlıyorum. Belki 3000 serisi ucuzlarsa 2000 serisinde de indirim görürüz.

Teşekkürler.

PSU'dan bahsetmeyi unutmuşum. 650 Watt'lık bir PSU'm var, o konuda sorun yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı