Hangi Proglamlama Dili Öğrenilmeli?

Tamam çok sağolun. Peki BTK Akademinin verdiği eğitim nasıl?
Yani o dersler işe yarar mı yoksa para verip Udemy gibi yerlerden kurs almak daha mı mantıklı olur?
BTK Akademi'den Atıl Samancıoğlu'nun kursunu tavsiye ederim.

Kolaylık açısından ikisi de kolay eğer gereksiz syntax(her satır sonu noktalı virgül koymak beni yormuştu ilk başladığımda bir de onu unutmakta çok yorucu olabiliyor) ile uğraşmak istemiyorsan Python derim.
Python ve C nesne tabanlı fakat ben C++ öğrenmeniz için C ile başlamanızı tavsiye ederim.

Tamam çok sağ olun. Peki BTK Akademinin verdiği eğitim nasıl?
Yani o dersler işe yarar mı yoksa para verip Udemy gibi yerlerden kurs almak daha mı mantıklı olur?

Ben yazılım bilimi YouTube kanalındaki dersleri takip etmiştim. İstersen Udemy'de Mustafa Murat coşkunun dersleri de var.

C, C++ bu işi öğrenmek için başlanabilecek en iyi yer belki. Algoritamnın temelleri, programı oluşturma, kafanda kurduğun senaryoyu programa dökme konusunda C/C++ birçok şey katar.

Ancak son senelerde görüyorum ki Python, okullarda başlangıç dili olarak veriliyor. Ve mantıklı da. Eğer iyi bir hocadan ya da kaynaktan öğrenirsen, aynı C dillerinde olduğu gibi mantığı ve temelleri, Algoritmayı çok iyi kavrattırıyor.

Ben, Python derdim. :) Ama unutma, ilk dilini öğrenirken, genel olarak programlama mantığını, Syntax mantığını ve Algoritma kurma mantığını da öğrenirsen, başka bir dil öğrenirken çok daha rahat edersin. :)

Bunu dün Basic ile yaptım. screen.rar C++ ile yapmaya kalksan 10 sene sonra bitirisin.

Bunu da geçen sene Small Basic ile yapmıştım DKD.setup.exe Bir hafta bile uğraşmadım.

Bu da geçen sene Yabasic ile yaptığım bir oyun. MineField.rar Yine en fazla bir hafta uğraştım.

Kendi dahili dokümanlarını kullanarak öğrendiğim derleyiciler bunlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı