Hangi yazılım dili öğrenilmeli?

Olur öyle ufak yazım hataları : )

Ufak bir düzeltme yapmak lazım burada, %99'u C veya C++ ile çalışır. Tersorflow, Pyorch gibi Python kütüphaneleri bu kodları Python'a bind ederek kullanıcıların daha kolay kullanmasını sağlar.
Hocam anlamadım ben şimdi Pythom mu öğreneyim C veya C++ mı kafamı çok karıştırdınız :D

Eğer doğru anladıysam. Tensorflow, Pyorch gibi Pythonu yapay zeka kütüphanelerinin bir çoğu C ve C++ dili ile mi yazılıyor aslında ?

C yada C++ ile yazılan yapay zeka modeli. Pythona entegre mi ediliyor ?

Python devam. Tensor işlemleri gibi matematiksel işlemlerin çok optimize yapılması gerekiyor, bu modeller saniyede milyonlarca istek yanıtlıyor, bu sebeple C ve C++ gibi performanslı diller kullanılıyor. Ufak optimizasyonlar milyonlarda dolar tasaruf sağlıyor. Ancak bu dilleri öğrenmesi çok daha zor ve kullanımı görece kısıtlı. Kısaca ugulama geliştirmek için Python, uygulama geliştireceklerin kullanacağı uyulamaları geliştirmek için C veya C++ gibi low level dilleri öğrenmek faydalı olur.

Eğer doğru anladıysam. Tensorflow, Pyorch gibi Pythonu yapay zeka kütüphanelerinin bir çoğu C ve C++ dili ile mi yazılıyor aslında ?
Evet

Olur öyle ufak yazım hataları : )

Ufak bir düzeltme yapmak lazım burada, %99'u C veya C++ ile çalışır. Tersorflow, Pyorch gibi Python kütüphaneleri bu kodları Python'a bind ederek kullanıcıların daha kolay kullanmasını sağlar.
Valla ben heryerde python, pytorch vesaire görünce python diye düşünmüştüm. Benim içinde aydınlatıcı oldu teşekkürler.

Python devam. Tensor işlemleri gibi matematiksel işlemlerin çok optimize yapılması gerekiyor, bu modeller saniyede milyonlarca istek yanıtlıyor, bu sebeple C ve C++ gibi performanslı diller kullanılıyor. Ufak optimizasyonlar milyonlarda dolar tasaruf sağlıyor. Ancak bu dilleri öğrenmesi çok daha zor ve kullanımı görece kısıtlı. Kısaca ugulama geliştirmek için Python, uygulama geliştireceklerin kullanacağı uyulamaları geliştirmek için C veya C++ gibi low level dilleri öğrenmek faydalı olur.

Evet
Anladığım teşekkür ederim. Sizce hangisi daha iyi ? uygulama geliştirmek için uygulama geliştirmek mi ? yada sadece uygulama geliştirmek mi ?

Robotik, yapay zeka ve otomasyon (marketlerin kullandığı) yazılımlara ilgim var.
Burada üç farklı alan var ve üç farklı programlama dili önerilebilir.

Robotik için C veya C++ çok iyi olur ancak fazla ilgin yoksa Raspberry Pi (pico olabilir) alıp Python ile kodlayabilirsin.

Yapay zeka için tartışmasız direkt Python.

Marketlerin kullandığı gördüğün yazılım aslında masaüstü uygulaması oluyor. Bunun için de başlangıç için eğer windows kullanıyorsan C# öneririm. Marketlerde gördüğün yazılımların %90'ı muhtemelen C#'tır. Dilersen Java'da kullanabilirsin eğer Java kullanırsan her işletim sisteminde çalışan otomasyonu yazabilirsin.

Eğer ki otomasyona da fazla ilgin yoksa burada da Python kullanabilirsin ancak arayüzü çok zayıf olur ve yapması uğraştırıcı olur. Fazla ilgin yoksa sadece Python öğrenerek saydığın üç alanda da bir şeyler yapıp ne kadar ilgin olduğunu test edebilirsin.

Burada üç farklı alan var ve üç farklı programlama dili önerilebilir.

Robotik için C veya C++ çok iyi olur ancak fazla ilgin yoksa Raspberry Pi (pico olabilir) alıp Python ile kodlayabilirsin.

Yapay zeka için tartışmasız direkt Python.

Marketlerin kullandığı gördüğün yazılım aslında masaüstü uygulaması oluyor. Bunun için de başlangıç için eğer windows kullanıyorsan C# öneririm. Marketlerde gördüğün yazılımların %90'ı muhtemelen C#'tır. Dilersen Java'da kullanabilirsin eğer Java kullanırsan her işletim sisteminde çalışan otomasyonu yazabilirsin.

Eğer ki otomasyona da fazla ilgin yoksa burada da Python kullanabilirsin ancak arayüzü çok zayıf olur ve yapması uğraştırıcı olur. Fazla ilgin yoksa sadece Python öğrenerek saydığın üç alanda da bir şeyler yapıp ne kadar ilgin olduğunu test edebilirsin.
teşekkür ederim gerçekten benim için bilgilendirici oldu. Öğrenciyim yaptığım otomasyonları sizce marketlere vs kiralaya bilir miyim ?

Teşekkür ederim gerçekten benim için bilgilendirici oldu. Öğrenciyim yaptığım otomasyonları sizce marketlere vs kiralayabilir miyim?

Rica ederim. Kabul etme ihtimalleri düşük ancak denemekten zarar gelmez. Otomasyonu tamamlayıp otomasyon kullanmayan küçük yerlere gidip sorabilirsin şöyle işinize yarar şöyle uygun fiyata veriyorum dersin belki 3 gün deneme sürümü verirsin kabul ederlerse tecrübe olur kabul etmezlerse tecrübe olur 😄

Rica ederim. Kabul etme ihtimalleri düşük ancak denemekten zarar gelmez. Otomasyonu tamamlayıp otomasyon kullanmayan küçük yerlere gidip sorabilirsin şöyle işinize yarar şöyle uygun fiyata veriyorum dersin belki 3 gün deneme sürümü verirsin kabul ederlerse tecrübe olur kabul etmezlerse tecrübe olur 😄
Hocam kullansınlar üstlerine ben parayı vereyim :D şuan otomasyon kullanan bir yerde çalışıyorum basit eksiklikler var (daha doğrusu bilgisayarı kullanmayı bilenler için. ben bilmeyen için yapmayı düşünüyorum)

günde en fazla 45 dakika ayıracağım

Gunde max 45 dk ayiracaksan zaten isin gucun ve sosyal hayatin var demektir; gerek yok onunla da programlama dili ogrenmeye. ( Yazilim dili diye bir sey yok )

Robotik, yapay zeka ve otomasyon demissin; bunlari gelistirmek programlama dili ogrenmenin otesinde isler. Python'a dair bilinebilecek her seyi bilsen bile yapay zeka modeli gelistirebilmen icin bilmen gerekenlerin %1'ini bilmemis olacaksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı