Hangi Programlama Dili Öğrenilmeli?

Daha fazla  
Hepinize selamlar, 18 yaşında biri olarak hayatımı programlamadan kazanmak istiyorum çünkü bu hayatta başka bir şey yapabileceğimi düşünmüyorum. Şimdi ben liseyi Anadolu Teknik Web Programlama bölümünden mezunum ve şu anda Meslek Yüksek Okulunda Bilgisayar Programcılığı 1. sınıf öğrenciyim.

Lisede bize algoritma, C#, HTML, CSS, ASP, PHP gibi dilleri öğrettiler. Üniversitede ise daha Python öğrendik ve 2.dönem C programlamaya geçeceğiz. Neredeyse her şeyden var ama tam olarak ben C# yada Python biliyorum diyemem. Son zamanlarda Java diline de göz attım ama zor geldi biraz.

Şimdi gelelim soruma lisedeki hocamız bize "Her programlama dilini öğrenmeye çalışın ama birinde en iyi siz olun!" demişti. İşte ben programa dilini henüz bulamadım. Python diye düşünüyorum ama emin olamıyorum. Bunu akabinde sektörü bilmediğim için nasıl para kazanacağımı da bilmiyorum.

Sizlerden ricam bana hangi programlama diline yoğunlaşıp ondan nasıl para kazanabileceğimi söylerseniz çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı