Hangi programlama dilinden başlanmalı?

Yazılıma giriş için hangi dil öğrenilmeli?

• Oy verenlerin toplamı
    56
  • Anket kapandı .
Apple abimiz kalitesini konuşturuyor. Tartışmak anlamsız.

Başlıkta programlama dili deyip ankete HTML seçeneği koymanız konuya hakimiyetinizi ortaya koyuyor gibi.

Bilmediği için soruyor zaten arkadaş. Boşuna olumsuz lafların lüzumu yok.

BU arada C# yerine Basic de tercih edebilirsin ben C# oyu verdim ama her şeyi açık basit bir dil istiyorsan Basic de tercih edebilirsin çünkü C# ta parantez gibi temsilciler kullanırken Basic'te neredeyse her şeyi yazıyla olduğu için kafan daha az karışır belki

Uğraşacağın alana bağlı olmasıyla beraber ben olsam Python'u seçerim. Kullanım alanları daha geniş ve diğer dillere nazaran daha kolay. Ardından oyun alanına gireceksen C dilleri, web alanında devam edeceksen HTML başla.

Bu tür anketler mantıklı değil. Meyve, sebze seçer gibi dil seçilmez. Dilin seçilmesine de çok gerek yokta işte insanlar istedikleri alanla uygun dille başlasınlar diye. Yoksa istersen C ile başla istersen PHP ile başla, uçurumlar kadar fark olmayacak.

Tablodaki yanlışlıklar ve konuda yazılan ana metine baktığımız zaman yanlış bir algı olduğunu görüyoruz. Bu tür şekilde karar vermek doğru değil, yazı-tura atmaktan çok farkı yok.

CSS ile yazilabilen her program eninde sonunda CSS ile yazilacaktir.
Bugune kadar yalnizca CSS ile yazilmis program sayisi 0. Muthis bir market acigi var goruldugu uzere.
Buna uğraşan bazı "kafayı sıyırma" derecesine gelmiş developer var hocam. :D

Fortran ve Pascal ile başlamanı tavsiye ederim.
Pascal programlama için Turbo Pascal programına ihtiyacın var.
Bu başlangıç için iş görür:
Fortran için ise:

Pascal'da kaynak arıyorsan Udemy kurslarına bakabilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı