Hangi PS4 ideal?

Bütçe ne kadar? Kalkıp da 2.000 civarı fiyat farkı Fat yerine Slim için değmez, 500-1000 TL fiyat farkı idealdir. Pro ile Slim'i kıyaslarsak da ortalama 2.000 TL fiyat farkına değer fakat fazlasına değmez. Slim'in Fat'e göre + yanları daha sessiz olması, daha az ısınması, tasarım farkı. Bunlar dışında pek fark yok. Pro'nun Slim'e göre + yanı ise bir tık daha iyi çözünürlük, grafik, performans stabilite değerleridir. Slim'in 1080p 30 Fps oynattığı bir oyunu PS4 Pro ortalama olarak 1440p oynatıyor. Bazı oyunlarda değişken çözünürlük ile 1800p oynattığı iddia ediliyor fakat bu anca bulutlara baktığında oluyor dediğim gibi ortalama 1440p. Slim ve Fat ortalama 1080p oynatır. Hepsi çoğu oyunda 30 Fps veriyor.


Yani Pro model genellikle upscale olarak oynattığı için pek fark oluşturmaz. Pro'nun işlediği çözünürlüğü 1080p olarak verir fakat Slim'e göre daha iyi görünür. Native çözünürlük yerini tutmasa da iş görüyor diye düşünüyorum.
bütçem 250 euro Almanyadan kuzene aldırtmayı düşünüyorum orda fiyatlar biraz daha uygun buraya göre Türkiyeden alacaksam bütcemi 10bin tl ye kadar çıkartabilirim
 
Merhaba, PS 4 almayı düşünüyorum ama hangi modeli benim için daha iyi karar vermekte zorlanıyorum.
Fortnite ve pes gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum.

Hocam bence PS4 almayın. Bütçenizi artırıp ya PS5 alın ya da Xbox tarafına yönelin PS4'ün desteği bitecek çünkü.
 
Pro modelde her oyunda olmasa bile çoğu oyunda grafik ayarı var. Sabit 30FPS yüksek grafikler veya 60FPS düşük grafikler. Daha iyi grafikler, daha yüksek ve stabil FPS değerleri var Pro'da. İlla 4K ekran şart değil Pro için.
 

Geri
Yukarı