Hangi PS5 modeli alınmalı?

kaslimanda

Hectopat
Daha fazla  
Peşin cevap adına belirtmeliyim ki halihazırda her türlü oyun ve profesyonel işi rahatlıkla yürütebilen bir masaüstü PC'ye sahibim. Bir de kendimi bildim bileli içimde ukde kalmış olan konsolu da istiyorum, GTA VI'da bahane oldu. Sizce hangi PS modeli alınmalı? Pro modeli donanımsal olarak büyük fiyat farkına değer mi (FPS takıntım yoktur, önemli olan oyun için yapılmış bir cihaz olmasıdır ve bildiğim kadarıyla hissedilen FPS konsolda daha akıcı) yoksa PS6 çıktığında ona geçeceğim için gereksiz mi olur? Bir de kesinlikle sıfır mı alınmalı yoksa ikinci el alınabilir mi?

Peşin cevap adına belirtmeliyim ki halihazırda her türlü oyun ve profesyonel işi rahatlıkla yürütebilen bir masaüstü PC'ye sahibim. Bir de kendimi bildim bileli içimde ukde kalmış olan konsolu da istiyorum, GTA VI'da bahane oldu. Sizce hangi PS modeli alınmalı? Pro modeli donanımsal olarak büyük fiyat farkına değer mi (FPS takıntım yoktur, önemli olan oyun için yapılmış bir cihaz olmasıdır ve bildiğim kadarıyla hissedilen FPS konsolda daha akıcı) yoksa PS6 çıktığında ona geçeceğim için gereksiz mi olur? Bir de kesinlikle sıfır mı alınmalı yoksa ikinci el alınabilir mi?
PS6 GTA6 ile denk gelirse boş boşuna para verme derim. Şimdi PS5'e para versen ayriyeten oyunlara da vermek lazım hiç gerek yok bence zaten iyi bir bilgisayarın varmış. Şimdilik bilgisayar ile yetin çünkü eğer PS6 çıkarsa diğerine göre çok fark olur.

Hocam ps5 pro alınmalı bence. FPS takıntım yok dediniz zaten. Grafik olarak ps5 pro çok üstün. 2. el konusunda ise 2. el satan dükkanlardan alınabilir. 6 ay-1 yıl-2 yıl garanti veriyorlar. Ayrıca ps5 pronun en büyük avantajı 2tb olması.

GTA 6 için alıyorsanız Pro modeli almanız daha mantıklı olur. Eğer 4K bir monitörünüz ya da TV'niz varsa 4K 60FPS GTA keyfi müthiş olur.

PS5'te 2K 60FPS olarak oynatır mı bilemem ama PRO'da 4K 60FPS kesin gözüyle bakılıyor. Optimizasyon konusunda Rockstar yaş tahtaya hiçbir zaman basmadı.

PS6 GTA6 ile denk gelirse boş boşuna para verme derim. Şimdi PS5'e para versen ayriyeten oyunlara da vermek lazım hiç gerek yok bence zaten iyi bir bilgisayarın varmış. Şimdilik bilgisayar ile yetin çünkü eğer PS6 çıkarsa diğerine göre çok fark olur.
PS6 2026 sonbaharından önce çıkmaz zaten insomniac da sızdırmıştı. Hatta 2027nin yazına bile kalabilir.

normal ps5 alabilirsin ben oyle yaptim gayet iyi ps6 buyuk ihtimal 2028 veya 2029 da inecek ozamana kadar beklerim diyorsan alma gta 6 nin 30fps ten fazla olacagini zannetmiyorum konsollarda

Eğer iyi bir PC'niz varsa konsolun tek olayı ilk günden Sony özel oyunlarını oynayabilmek. Özel oyunları ilk günden oynayabilmek umrunda değilse almanı önermem. Alacaksan da düz model tercihe bağlı sıfır ya da 2. el alınır.

Ek bir bilgi: 1080p oynuyorum oyunları, çünkü ekranım 1080p. Oyunları hep 1080p 60 FPS'te oynadım ve 30FPS de stabil olduğunda sorun olmaz benim için. Oyun veya Plus almada sorun yaşamam. Ama yine de ıskaladığım noktalar olabilir diye soruyorum.

Ek bir bilgi: 1080p oynuyorum oyunları, çünkü ekranım 1080p. Oyunları hep 1080p 60 FPS'te oynadım ve 30FPS de stabil olduğunda sorun olmaz benim için. Oyun veya Plus almada sorun yaşamam. Ama yine de ıskaladığım noktalar olabilir diye soruyorum.
Arkadaşın dediği gibi en az 4k 60 fps oynatır ps5 pro. Ama ps5 pro gibi bir cihazla 1080p ekranla cihaza yazık edersiniz. 4k bir tv veya monitör almanız iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı